it Dreamlân in Friesland, Nederland - interview met Robert en Minke

Deel via:
22-9-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Robert en Minke van it Dreamlân in Friesland.

it Dreamlan in Friesland, Nederland tent met vrij uitzichtit Dreamlân in Friesland - kamperen met weids uitzicht

1. Hoe hebben jullie ooit besloten om met it Dreamlân te beginnen en wat betekent het eigenlijk?

Voor ons is deze plek, it Dreamlân (het droomland in het Fries), het uitkomen van een droom. We woonden en werkten jarenlang in de Randstad en waren de hectiek en de drukte daar zat, zeker met twee kleine kinderen met een hele grote buitenspeelbehoefte. We wilden buiten wonen, groen om ons heen en de kinderen op laten groeien met ruimte en natuur.

Toen we deze plek vonden, moest er ontzettend veel gebeuren, maar we werden zó verliefd op deze plek dat we er alle energie voor hadden. In de loop der jaren hebben we grond om ons heen bij kunnen kopen en hebben we stapje voor stapje ons terrein kunnen uitbreiden tot hoe het nu is. Het is heel organisch gegroeid en langzaam het droomland geworden dat we voor ogen hadden. Daarom krijgen we vaak te horen dat alles hier zo klopt. Dat komt, omdat het niet in één keer uit de grond is gestampt, maar langzaam heeft kunnen groeien.

it Dreamlan in Friesland, Nederland collageit Dreamlân in Friesland - camping, glamping en vakantiehuizen

2. Wat kunnen gezinnen bij jullie verwachten?

Voor gezinnen is het hier vooral: buiten leven. Precies dat waar wij zo’n behoefte aan hadden toen we uit de stad kwamen. Kinderen zijn hier echt de hele dag buiten, weer of geen weer. Kinderen trekken zich daar niets van aan. Skelteren, fietsen, kanoën, spelen in de waterspeelplaats, springen op de trampoline, vissen met schepnetjes, bouwen aan de boomhut, voetballen met z’n allen en lekker kletsen in onze chill & dream plek buiten. ’s Avonds met z’n allen een vuurtje stoken en marshmallows roosteren.

Omdat ook onze vakantiehuizen en ecolodges op ons Natuurkampeerterrein staan, heeft iedereen hier het relaxte campinggevoel. Alle kinderen gaan daar in mee, of ze nou kamperen of niet. ’s Ochtends hobbelen ze nog schoon direct naar buiten en ’s avonds zet je ze zwart van de modder weer onder de douche. In de schoolvakanties zijn hier ontzettend veel kinderen en zijn ze dus in no-time met een hele groep op pad. De uitdaging voor ouders is soms om de kinderen nog eens even het terrein áf te krijgen :)

it Dreamlan in Friesland, Nederland collage activiteitenit Dreamlân in Friesland - activiteiten in de omgeving

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving?

Onze top 5 uitjes hier in de buurt gaan eigenlijk ook allemaal over buiten zijn:

Tip 1: de Wadden

Lekker naar het Wad. In Moddergat kun je de dijk over en dan over een hele lange pier het wad in lopen. Kinderen lopen natuurlijk niet over de pier, maar ernaast, heerlijk door het slik. Bij laag water valt het wad prachtig droog en komen alle vogels er lekker eten. Het is er simpelweg prachtig en niet voor niks is dit gebied Unesco Werelderfgoed. Kinderen vermaken zich er uren met het zoeken naar schelpen, krabbetjes vangen, rommelen met modder etc... Ook in de winter!

Tip 2: Nationaal Park Lauwersmeer

Hier zijn verschillende korte en langere wandelingen door de ruige natuur mogelijk. Er is ook een kabouterpad voor de kleintjes. Bij Oostmahorn kun je een bootje huren en heerlijk het meer over varen naar het mooie Zoutkamp. Bij terugkomst met je bootje eet je ter plekke ontzettend leuk Fish & Chips bij La Barca.

Tip 3: op de fiets naar Dokkum

Op een prachtige fietstocht van een klein uurtje, alleen maar langs het water, vind je dit prachtige en gezellige Friese elfstedenstadje. Perfect voor een terras en een middagje langs de kleine winkeltjes.
'

Tip 4: Een dagje Schiermonnikoog

Met de veerboot vanaf Lauwersoog. Een fiets huren bij aankomst op Schier, koffie met een taartje in het dorp, in anderhalf uur fiets je zo het hele eiland over, een paar uurtjes aan het mooiste strand van Nederland, een lekker visje aan zee en dan eind van de dag rozig weer terug. Echt een super compleet dagje uit.

Tip 5: Met z’n allen kanoën naar Kollum

Op it Dreamlân kun je gratis gebruik maken van onze kayaks en kano’s. Je peddelt prachtig tussen het hoge riet door, over de oude zeeslenk naar Kollum. Daar eet je een ijsje en daarna peddel je rustig weer terug. Het is echt een vorm van slow-travelling en gewoon heerlijk om te doen. 

Ook op vakantie naar deze heerlijke plek? Ga voor meer info naar de pagina van it Dreamlân!


 

Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!