Interview met Robby en Marleen van Kimaro Farmhouse

Deel via:
04-9-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Robby en Marleen van Kimaro Farmhouse in de Bourgogne, Frankrijk!

Kimaro Farmhouse in de Bourgogne, Frankrijk safaritent binnenGlamping bij Kimaro Farmhouse in de Bourgogne, Frankrijk

1. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Kimaro Farmhouse te beginnen?

Ik (Marleen) werkte een aantal jaren als manager van een safari lodge in de Serengeti, Tanzania. Ik verloor er mijn hart: aan de wilde dieren, het uitgestrekte landschap en aan de Belgische fotograaf Robby Bolleyn. Robby kwam elk jaar naar Tanzania om te werken aan zijn kunstproject, een fotoproject waarin hij de Afrikaanse dierenwereld op een bijzondere en authentieke manier in beeld brengt.

Eenmaal terug in Nederland gingen we gelijk samenwonen. Maar al snel misten we de wijdse natuur. Rust en ruimte: die combinatie zouden we niet in Nederland of België vinden. Ons ideale huis bleek uiteindelijk in de Bourgogne, in Frankrijk te staan. Toen we het huis eind 2010 kochten, heb ik staan huilen: een oude boerderij met groene luiken en een eigen meer… Daar had ik altijd van gedroomd!

Met het vinden van onze boerderij in Frankrijk hebben we onze passies, buitenleven en Afrika, kunnen samenvoegen tot een wervelende cocktail.

Wij hebben onze boerderij omgedoopt tot Kimaro Farmhouse en verhuren een gedeelte als gîte. Deze vakantieboerderij noemt Twiga House. De naam is afkomstig uit het Kiswahili, de taal die in Oost-Afrika gesproken wordt, en betekent giraf. Kimaro is een woord geïnspireerd uit het Kiswahili. KI is een voorvoegsel en MARO zijn de eerste letters van de naam van Marleen en Robby.

Op ons domein staan verspreid 5 luxe safaritenten. Deze stijlvolle tenten zijn bewust afgewerkt met een houten frame waardoor ze een sfeervolle look hebben uit een ver koloniaal verleden. Elke safaritent staat op een prachtig stuk weiland waardoor je van een optimale ruimte en privacy kunt genieten. Kwaliteit en kleinschaligheid zijn dan ook onze leuze. Vanuit de tent heb je zicht op het mooie Bourgondische heuvellandschap en kun je op een luxueuze manier genieten van het ultiem landelijk leven.

Sinds 2 jaar hebben we er een authentieke, romantische cottage bij uit 1880: Momella House, eveneens stijlvol en landelijk ingericht met Afrikaanse accenten. Een pittoreske plek met een mooie, zeer ruime tuin met uitzicht op de prachtige Bourgondische heuvels. Een uitzicht dat doet vergeten dat je in Frankrijk bent en niet in het Oost Afrikaanse heuvelland.

Kimaro Farmhouse in de Bourgogne, Frankrijk collageKimaro Farmhouse in de Bourgogne, Frankrijk - overzicht

2. Waarom is Kimaro Farmhouse leuk voor gezinnen?

Vanwege onze kleinschaligheid, is het heel makkelijk voor kids om contacten te leggen. Er is altijd wel iemand van je eigen leeftijd, zonder dat je overdonderd wordt. We bieden ongelooflijk veel ruimte: 3,5 hectare voor maar 6 accommodaties. 

Ons meertje en honderd schakeringen groen zorgen ervoor dat groot en klein kan genieten van de rust, de stilte en de natuur. Een schommel in de boom, een 2-persoons hangmat aan de oude eik op een stil plekje, bootje varen, vissen vangen, kipjes voeren en verse bio eitjes rapen. 

Ook de ouder-kind yoga in de zomer is erg populair, maar het gezellige kampvuurtjes met marshmellows voor de kids staat waarschijnlijk op de eerste plaats, samen met de table d`hôtes, waar iedereen heerlijk verwend wordt met Franse hapjes, de ouders lekker kunnen ontspannen en genieten, niet hoeven te zorgen en de kids lekker samen rondrennen.

Het Bourgondische heuvellandschap is heel verrassend. We merken steeds vaker dat kinderen en volwassenen vaak overprikkeld worden in hun eigen woonomgeving, omdat er teveel drukte is en de agenda`s overvol zitten. Om je dan even terug te trekken in de natuur is heel heilzaam. Dat merken we aan alles, maar met name de trieste gezichtjes als de vakantie voorbij is. We hebben ongelofelijk veel gezinnen die steeds terugkomen!

Omdat je vooral buiten leeft, beleef je de seizoenen veel intenser. De mensen hier in Bourgondië zijn heel gemoedelijk. Men is hier ook heel makkelijk met tijd. Tussen twaalf en drie ’s middags gebeurt hier niet veel. Vertragen gaat daarom eigenlijk al vanzelf...

Kimaro Farmhouse collage activiteitenUitjes in de omgeving van Kimaro Farmhouse in de Bourgogne, Frankrijk


3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving?

Tip 1: Wijnen ontdekken

De Bourgondiërs staan bekend om hun wijncultuur. Kimaro Farmhouse ligt niet ver van Sancerre en Pouilly sur Loire. Ook Coteaux de Giennois is een wijngebied vlakbij; minder bekend maar wel zo lekker! En hoe leuk is het om deze wijngebieden te verkennen op de fiets! Bij het toeristenbureau in Cosne sur Loire huur je fijne, elektrische fietsen. Ze hebben al fietsen voor kids vanaf 8 jaar. De kleintjes kunnen in een stoeltje achterop, of in de fietskar. Het Bourgondische heuvellandschap en de goede wijnen ontdekken met de wind door je haren, zonder zware benen te krijgen. 

Tip 2: Guédelon

Buiten de wijnen, het Bourgondische leven, de rust en ruimte worden veel vakantiegangers naar dit gebied getrokken vanwege een bijzonder project: "Guédelon". Een vijftigtal werklieden zijn een enorme uitdaging aan gegaan. Ze bouwen een burcht volgens de technieken en met de gereedschappen uit de middeleeuwen. Geheel in klederdracht, een project dat 20 jaar in beslag neemt. Waan je een paar eeuwen terug in de tijd en besef hoeveel werk het moet zijn geweest om een kasteel, boerderij of burcht te bouwen in die tijd.

Tip 3: Kasteel van Saint Fargeau

Op 10 minuten van Guédelon ligt het kasteel van Saint Fargeau met een geschiedenis van 10 eeuwen. Deze met roze bakstenen gebouwde burcht laat niet vermoeden dat binnen deze imposante muren een elegant binnenhof ligt. Je kunt een spannende wandeling maken onder het dak met zicht op de indrukwekkende gebinten van dit kasteel en als het belletje rinkelt op de binnenplaats, kun je onder begeleiding de gemeubileerde kamers bezichtigen. Aanrader zijn de rondleidingen in het donker: ontdek het kasteel bij kaarslicht. Deze rondleiding wordt verzorgd door een 20-tal acteurs in kostuums en humoristen.

Als je de kans hebt om er in de zomermaanden naar toe te gaan, mis dan zeker niet het avondspektakel op vrijdag- en zaterdagavond, een indrukwekkend klank en lichtspel over de geschiedenis van het kasteel van Saint Fargeau, opgevoerd in het buitengewone mooie park van het kasteel. Gedurende anderhalf uur gaan 10 eeuwen geschiedenis in 15 periodes aan je voorbij. Hier werken meer dan 600 acteurs aan mee en 50 ruiters met paarden.

De spoken die uit de muren naar buiten treden, de heldendaden van Jeanne d’Arc, de jachttaferelen van Héribert, de paardentoernooien, de rovers, de komst van De grote Dame, de revolutie en de komst van de Amerikaanse troepen in de Puisaye zijn allemaal levende plaatjes uit een boek over het kasteel van Saint Fargeau.

Tip 4: Parc Naturel du Boutissaint

Natuurliefhebbers halen hun hart op in het "Parc Naturel du Boutissaint". Je maakt een boswandeling in het 400 hectare grote gebied, waar je alle wilde dieren van Europa tegenkomt. Er liggen zelfs 3 grote meren in het park. Je kunt er heel de dag ronddwalen op zoek naar reeën, herten en zwijnen. Zeker even een picknick meenemen.

Tip 5: Sportieve activiteiten

Sportieve types kunnen heerlijk mountainbiken, fietsen langs de Loire of Canal du Nivernais, of lekker wandelen door de eindeloze bossen. Ook het klimbos "Bois de la folie" is een aanrader. Hoog in de bomen zwier je door een spannend parcours en het eindigt altijd met een snelle kabelbaan afdaling.

Tip 6: Apremont sur Allier

Het mooiste dorpje van Frankrijk ligt net even onder Nevers. Apremont sur Allier, met zijn bijzondere parktuin en keurig onderhouden straatjes. Een feest voor het oog!

Tip 7: Genieten van lokale producten

Lokale producten haal je bij de geitenboer, de wijnboer, de notenolie fabriek in Donzy of lekker op de markt. In Cosne sur Loire kun je op zondagochtend en woensdagochtend heerlijke lekkernijen halen voor een picknick aan een van de mooie meertjes rondom, of gewoon bij Kimaro, aan ons eigen meer, waar de kids in de zomer lekker spelen en je je vishengel kunt uithangen op een lome vakantiedag.

Meer weten over deze heerlijke plek? Ga naar de pagina van Kimaro Farmhouse!


Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!