Interview met Nienke van Château des Edelins

Deel via:
30-12-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Nienke van Château des Edelins in de Auvergne.

Chateau des Edelins in de Auvergne, Frankrijk table d'hoteChâteau des Edelins in de Auvergne - heerlijk eten

1. Hoe is het om hier al 15 jaar te wonen met je kids?

Het is hier top! Château des Edelins ligt in het midden van Frankrijk (in de Auvergne) in een gezellig dorp. Je vindt hier volop ruimte en landelijkheid. Tegelijkertijd zijn er (kleine én grote) steden dichtbij, dus kunnen mijn dochters en ik gelukkig gemakkelijk op pad voor een nieuwe jurk, een cappuccino op het terras, een museum of een lekker hapje eten! Het is hier zeker geen achtergebleven gebied, maar wel heel Frans (marktjes, pleintjes, prachtige natuur) en weinig toeristisch. Die combinatie maakt het fijn.

De meisjes zitten hier op school, we hebben veel vrienden in de buurt, we kennen alle leuke restaurants en wijnboeren en sporten veel. Kortom: we zijn goed ingeburgerd. En daar profiteren onze gasten van mee, want met plezier geven we tips voor leuke activiteiten.

Chateau des Edelins in de Auvergne, Frankrijk collageChâteau des Edelins in de Auvergne - overzicht

2. Voor wie is Château des Edelins geschikt en waarom?

We hebben een tuin van 4 hectare en een kindvriendelijk zwembad, waardoor het hier super is voor gezinnen met kinderen in de basisschool-leeftijd. In de zomervakantie komen die hier dan ook verreweg het meest. Er kan gevoetbald worden, hutten gebouwd, vriendjes worden gemakkelijk gemaakt, het is hier veilig en gezellig en zo hebben de ouders het ook naar de zin.

En als het een keer slecht weer is, of het is herfst of winter, dan is het ook binnen gezellig. De open haard gaat aan, er is speelgoed voor alle leeftijden: spelletjes, boeken en zeker ook wifi en Netflix…

Bijna iedere avond kan er hier goed gegeten worden, want eten, dat vinden we belangrijk. Met mooie producten uit de buurt, meestal biologisch, en met goede wijn. 

We zijn 'kleinschalig', zoals dat heet. Maar hoeveel mensen zijn er dan in huis? In de zomervakantie meestal zo’n 5 of 6 of 7 gezinnen. En dan wonen we hier zelf natuurlijk ook nog. Dat geeft levendigheid genoeg, maar het blijft kleinschalig en vooral: heel ontspannen. Contacten worden gauw gelegd, maar het hoeft niet. Sommige gezinnen willen ’s avonds graag als gezin met de kinderen samen eten. En anderen vinden een aparte kindertafel weer heel leuk. Ik vind het allemaal prima en organiseer het graag in overleg. Eigenlijk kan hier alles ;-)

Chateau des Edelins in de Auvergne, Frankrijk  activiteitenChâteau des Edelins in de Auvergne - activiteiten en omgeving

3. Wat zijn de leukste uitjes in de omgeving met kinderen?

Op onze website staat niet voor niets een aparte kids-pagina; het is hier fijn voor kinderen en niet alleen in huis, ook in de omgeving is genoeg te doen. 

Er zijn verschillende musea met actie voor kinderen, in het dorp is een leuke speeltuin en een riviertje, ik vind zelf het kanoën fantastisch en ook zijn er mooie klimparken voor alle leeftijden. Er is een top dierentuin, een pretpark rond vulkanen en een park met dino’s, je kunt kastelen bezoeken en de Puy de Dôme op, wandelend of met een panoramatreintje. Hier verveel je je nooit!

Wil je ook naar deze heerlijke plek, waar je in ieder jaargetijde terecht kunt? Ga naar de pagina van Château des Edelins!

Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus verblijf je in een unieke Grondulow, midden in het weiland tussen de koeien. Hier ervaar je het echte boerenleven. Lees het interview!
Op het kleinschalige Domaine La Terrasse in de Auvergne geniet je van heerlijk eten en kun je lekker onthaasten. Huur een van de accommodaties of kampeer op de boerencamping. Lees het interview met Mike en Jody!
Les Renardières is een domein van 15 ha op een heuveltop met prachtig uitzicht. Er is o.a. een circusschool en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees het interview met Jacqueline en Bernardino!