Interview met Marcel en Daphne van camping Vallee de Lignac

Deel via:
23-12-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Marcel en Daphne van camping Vallee de Lignac in Midden-Frankrijk.

Camping Vallee de Lignac in Lignac, Frankrijk zwembadenCamping Vallee de Lignac in Lignac, Frankrijk - zwembaden

1. Wat heeft jullie ertoe aangezet om in 2007 te vertrekken naar Frankrijk en waarom precies deze plek?

Dat we ooit een camping zouden beginnen of overnemen, was een wens die we al hadden toen we elkaar nog maar net kenden. Toen kwamen er kinderen, een andere baan, een ander huis en voor je het weet, ben je je leven al aan het leven. We hebben een tijd lang heel veel gezocht, heel vaak door Frankrijk getoerd op zoek naar dé plek. Op een warme dag in mei 2006 vonden we onze plek; een oude vervallen, onbewoonbare boerderij met veel oude gebouwen op het Franse platteland met een eigen vallei en heel veel natuur eromheen. Voldeed het aan ons wensenlijstje? Nee, beslist niet, maar we waren meteen verkocht! Het is een fijne plek geworden in een mooi gebied in midden Frankrijk. Als je houdt van rust, natuur, het Franse platteland en als je niet houdt van massatoerisme, dan vind je het hier helemaal top!

Camping Vallee de Lignac, Frankrijk campingCamping Vallee de Lignac in Lignac, Frankrijk

2. Jullie ontvangen veel gezinnen met kinderen op jullie camping. Wat spreekt deze gezinnen aan?

De opzet van onze camping is een schot in de roos gebleken. Toen we in 2007 een oude boerderij kochten met kale terreinen, betekende dit niet alleen heel veel werk om er iets moois van te maken, maar ook de kans om het zó aan te leggen, zoals we dat zelf graag wilden. We wilden graag een overzichtelijke camping, maar niet saai. Alle struikjes en bomen die we hebben aangeplant zijn inmiddels groot geworden, waardoor het terrein er nu heel mooi en natuurlijk uitziet. Er is veel ruimte om te spelen, het is overzichtelijk, maar voor kinderen uitdagend genoeg. Er zijn paadjes, kleine veldjes omgeven door struiken en alle gebouwen en oude stallen van de oude boerderij geven het geheel een prettige uitstraling. Kinderen maken hier snel vriendjes, omdat de meeste tenten/kampeerplaatsen rond het grote veld liggen en je elkaar gewoon gezellig tegenkomt.

We organiseren iedere dag wel een activiteit. Denk aan: wandelen met de hond, pannenkoeken bakken voor de kinderen, een kinderdisco, een knutseluurtje, een speurtocht... dat soort dingen. Geen ellenlang animatieprogramma, maar een paar uurtjes per dag gewoon leuke dingen doen met/voor de kinderen. Daarnaast hebben we o.a. een aantal skelters voor verschillende leeftijden staan waar veel mee gespeeld wordt. Zelfs ouders vinden de skelters leuk ;). Kinderen vermaken zich hier heel gemakkelijk en dat zorgt ervoor dat de ouders het hier ook super naar hun zin hebben. Gasten komen vaak terug voor: de ongedwongen sfeer, het gezellige terras met uitzicht over de vallei waar je kunt genieten van een aangenaam koel drankje, de table d’hotes, de pizza’s en een schuimige cappuccino. Maar minstens zo belangrijk; hier kom je gelijkgestemden tegen, andere gezinnen met jonge kinderen, die van tijd tot tijd hetzelfde doormaken. Je voelt je hier snel thuis!

Camping Vallee de Lignac, Frankrijk  omgevingCamping Vallee de Lignac in Lignac, Frankrijk - uitjes in de omgeving

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving van jullie camping?

De omgeving heeft genoeg te bieden voor actieve gezinnen, er zijn veel uitgezette wandelingen, fietsroutes die goed te doen zijn en spannende mountainbikeparcoursen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in natuurpark de Brenne, waar een bijzondere flora en fauna te vinden is. Er zijn talloze gezellige kleine stadjes en dorpjes, met zomers gezellige brocantes, er zijn kastelen en verschillende musea en bezienswaardigheden. Voor gezinnen met kinderen hebben we, naast de kanotochten, het meertje in Chaillac en het boomklimparcours, een top 5 van uitjes in de omgeving:

1. Een spectaculaire roofvogelshow vanuit een oude ruïne gelegen boven een middeleeuws stadje.

2. Velorail in Chauvigny, een fietstocht op een oude spoorlijn met mooie uitzichten.

3. Safaripark La haute Touche, een 100 hectare groot, mooi opgezet park met een waslijst aan verschillende soorten dieren. Het park kun je gedeeltelijk met de auto bekijken, met de fiets, wandelend of per golfkarretje. Beslist een bezoek waard!

4. Chateau Azay le Ferron, een mooi Loire Chateau dat helemaal is ingericht en waar in de tuinen activiteiten voor kinderen worden georganiseerd!

5. Pony- of paardrijden in Chaillac. Voor de ervaren ruiter en de debutant een belevenis, want de tocht gaat dwars door de mooie natuur, door beek en dal van de Brenne, op een paard of pony!

Ook hier naartoe met je kinderen? Ga naar de pagina van camping Vallee de Lignac voor meer informatie!

Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus verblijf je in een unieke Grondulow, midden in het weiland tussen de koeien. Hier ervaar je het echte boerenleven. Lees het interview!
Op het kleinschalige Domaine La Terrasse in de Auvergne geniet je van heerlijk eten en kun je lekker onthaasten. Huur een van de accommodaties of kampeer op de boerencamping. Lees het interview met Mike en Jody!
Les Renardières is een domein van 15 ha op een heuveltop met prachtig uitzicht. Er is o.a. een circusschool en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees het interview met Jacqueline en Bernardino!