Domaine des Agnelles in de Aude, Zuid-Frankrijk - interview met Tim en Véronique

Deel via:
14-3-2024 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is, want dat maakt een vakantie pas echt onvergetelijk!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Tim en Véronique van Domaine des Agnelles in de Aude, Zuid-Frankrijk.

Domaine des Agnelles in de Aude, Frankrijk kinderen in het zwembadDomaine des Agnelles in de Aude, Zuid-Frankrijk - zwembad

1. Sinds eind 2023 zijn jullie de eigenaren van Domaine des Agnelles. Hoe is dat zo gekomen en wat zijn jullie plannen? 

Doen waar we gelukkig van worden en gelukkig zijn met wat we doen! We zijn al jaren samen bezig met het dromen over en het voorzichtig maken van plannen voor een eigen B&B in het buitenland. Tim heeft hotelschool gedaan en een achtergrond in de horeca, Véronique houdt van koken en is sterk in organiseren en het creëren van een heerlijke beleving.

We hadden een fijn leven in Nederland met beiden een goede baan, een leuk sociaal leven, blije kinderen in een veilige omgeving. Waarom zou je dat achter laten? De conclusie van alle overwegingen, bedenkingen, gesprekken en discussies was: je moet het gewoon doen! Terug naar wat je had, kun je altijd namelijk.

Na een lange zoektocht die ging van de Franse Alpen, via de Côte d'Azur naar de Languedoc vonden we onze droomplek: Domaine des Agnelles! We hebben ons huis in Nederland verkocht, daarna hebben we rondgetrokken in een camper en herinneringen gemaakt en zijn eind augustus neergestreken in de Aude. De kinderen zitten vanaf begin september op een lokale Franse school. Sinds begin november wonen we eindelijk op ons eigen Domaine en genieten we volop van al het moois wat we hier hebben! Samen bouwen we hier aan een mooie toekomst voor ons gezin en we kunnen anderen daarvan laten meegenieten! Daar doen we het voor!

Het is een schitterend stukje aarde waar we voor mogen zorgen. Het huis heeft prachtige kamers en appartementen voor onze gasten en heerlijke ruimtes voor ons om te leven. Het komende jaar zetten we voort wat de vorige eigenaren hebben opgezet, met onze eigen stijl en persoonlijke inbreng natuurlijk. We hebben plannen om verbeteringen door te voeren en de diensten uit te breiden, maar met behoud van wat we nu hebben. Dit werkt goed en past bij ons. Onze plannen zijn dus meer van hetzelfde met nog meer beleving!

Domaine des Agnelles collage blog 2024Domaine des Agnelles in de Aude, Zuid-Frankrijk - gezelligheid en heerlijk eten

2. Waarom is jullie Domaine geschikt voor gezinnen?

Domaine des Agnelles is een superlocatie voor gezinnen vanwege de grote besloten tuin (onze cour), veel activiteiten voor jong en oud in de buurt, een top zwembad (verwarmd en met zout water), speeltoestellen en spelletjes, maar bovenal vanwege het motto dat hier geldt: kinderen blij, ouders blij.

We zijn zelf ouders van 2 jonge kinderen en weten dus hoe het is. De kinderen hebben hier alle ruimte om lekker met elkaar te spelen en op ontdekking te gaan. We bieden daarnaast allerlei kinderbenodigdheden, zoals: een kinderwagen, een babyuitzet en strandlakens. Dat scheelt weer ruimte in de achterbak! We bieden ook heerlijke kindermenu's aan een heuse kindertafel op een fijn tijdstip, waardoor de ouders daarna alle tijd hebben om zelf te genieten van hun eigen table d'hôte.

Om elkaar beter te leren kennen, organiseren we op de aankomstdag, zaterdag, al een lekkere borrel en table d'hôte. Natuurlijk is vakantie voor iedereen anders, dus bieden we vooral ruimte aan onze gasten, zodat iedereen zijn of haar ultieme vakantie bij ons door kan brengen. Wij bieden alles voor het maken van ieders eigen mooie herinneringen! 

Domaine des Agnelles collage activiteiten 2024

Domaine des Agnelles in de Aude, Zuid-Frankrijk - uitjes in de omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving?

Dat wordt dan een persoonlijke selectie, want er zijn zoveel dingen te doen! Kijk voor meer tips op onze website. 

Tip 1) Het strand

We hebben er heel veel hier in de buurt, maar Gruissan vinden we een heerlijke plek. Dichtbij en alles wat je van een strand mag verwachten! 

Tip 2) Peyriac-de-mer

Wandelen over loopbruggen en flamingo's spotten.

Tip 3) Fietsen in de omgeving

Natuurlijk naar school, maar ook langs het Canal du Midi is een aanrader. De tocht naar het strand gaan we dit voorjaar ook nog eens maken.

Tip 4) Lekker wandelen, eten en snoepen in Le Somail

Een prachtig dorpje aan de oevers van Canal du Midi met heerlijke restaurants, een dorpsplein waar de kinderen kunnen rennen, bootjes kijken en fantastische ijsjes. 

Tip 5) Carcassonne

Waan je een ridder in vroegere tijden. Erg leuk om met kinderen te doen. Over vroegere tijden gesproken; de vele brocante markten in de omgeving. Echt een toptip en zo kun je die extra ruimte in de kofferbak toch weer benutten ;)

Tip 6) Dieren spotten

Naast de flamingo's in het wild hebben we hier ook een heus Safaripark in Sigean, een aquarium in Montpellier en paarden in de naaste omgeving om op te rijden en mee te knuffelen.

Tip 7) Zoutmeren in Gruissan

Hier kun je het heerlijkste zout kopen (en lekkere lollies) en heb je een prachtig restaurant met uitzicht over de grote roze vlakten. 

Tip 8) De hallen van Narbonne

Bekroond tot beste hallen van Frankrijk in 2022. Superverse producten en een heerlijke sfeer. Aanrader voor de culi's onder ons!

Tip 9) Bezoek een stad

Bezoek mooie steden, zoals: Narbonne, het hippe Montpellier of het schitterende Minerve.

Tip 10) Wijnhuizen bezoeken

Breng een bezoek aan de wijnhuizen en chateaus in de buurt! Santé op jullie voorpret! 

Ben je nu ook zo geïnspireerd door Tim en Véronique? Ga dan naar de pagina van Domaine des Agnelles!

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!