Interview met Jeroen en Willianne van Casale Il Sogno in Umbrië, Italië

Deel via:
20-1-2022 - Corine

Ga je op vakantie met je kinderen? Dan is het wel zo leuk als je op een fijne, persoonlijke plek bent waar je je welkom voelt met eigenaren die je de leukste tips kunnen geven, zodat je vakantie een ware beleving wordt.

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Jeroen en Willianne van Casale il Sogno in Umbrië, Italië.

Casale Il Sogno in Umbrie, Italie prachtig gelegen vanuit de luchtCasale il Sogno in Umbrië, Italië vanuit de lucht

1. Jullie hebben onlangs dit mooie, kleinschalige landgoed overgenomen. Wat zijn jullie plannen?

We wonen inderdaad sinds kort op Casale il Sogno en hebben dit landgoed overgenomen van de vorige eigenaren. Wij zijn op dit landgoed gevallen door de mooie ligging en de manier waarop de vorige eigenaren het hebben opgebouwd, namelijk met gevoel voor sfeer en authenticiteit. In 2021  hebben we al regelmatig mogen meelopen op de Casale en daardoor zijn we volledig op de hoogte van alle mogelijkheden. Het landgoed is echt prachtig en wij zijn trots dat we het voort mogen zetten.

Het is dan ook niet nodig om er veel aan te veranderen, we gaan alleen wat dingen toevoegen. Zo gaan we een bar maken bij het zwembad, zodat je daar bv. lekker kunt genieten van een koud drankje en antipasti aan het einde van de middag. Het assortiment in de keuken zal ook worden uitgebreid. Denk aan de mogelijkheden van een lunch en een borrelplank.

Bij de speeltuin en de keuken gaan we wat meer zitjes en schaduwplekjes creëren. Ook gaan we ervoor zorgen dat er een (eenvoudige) welkomstmaaltijd verkrijgbaar is op de dag van aankomst, zodat gasten niet meteen boodschappen hoeven te doen. We willen tevens een klein winkeltje gaan inrichten met basis producten, zoals een kuipje boter of een zak chips. Het dorp bevindt zich welliswaar op slechts 7 minuutjes rijden afstand, maar we denken hiermee gasten toch net wat meer te ontzorgen.

Voor kinderen zullen we wat meer activiteiten gaan verzorgen: waterspelletjes in het zwembad of een moment met de Picoo, een manier van gaming waarmee buitenspelen gestimuleerd wordt. Hiermee krijgen de ouders dan ook even wat meer tijd voor zichzelf. Onze eigen kids zijn hier razend enthousiast over!

Ook bieden we oppas aan als ouders even samen op stap willen. Onze dochter Lieke en haar Nederlandse vriendinnen nemen die taak graag op zich. Omdat ze hier in Italië al vanaf eind mei zomervakantie hebben, is ze er het hele seizoen gezellig bij als wij op de Casale zijn.


Casale Il Sogno in Umbrie, italie collageCasale il Sogno in Umbrië, Italië - accommodaties

2. Voor wie is Casale Il Sogno geschikt en waarom?

Voor stellen en gezinnen met kleine of grotere kinderen die houden van rust en ruimte tijdens hun vakantie. Er zijn voldoende activiteiten mogelijk op het landgoed en in de omgeving, maar je kunt hier ook echt de rust opzoeken op je privéterras.

Eigenlijk is alles hier mogelijk; soms ontmoeten gasten elkaar op het grote hoofdterras en steken samen de barbecue aan, maar er zijn ook vaak mensen die helemaal op zichzelf zijn; ook dat is helemaal goed. Zelf zien we alle gasten vaak in de ochtend wanneer ze hun verse broodjes komen ophalen of een lekkere koffie komen drinken in de keuken. 

Casale Il Sogno, Umbrie italie collage omgeving en activiteitenCasale il Sogno in Umbrië, Italië - activiteiten in de omgeving

3. Wat zijn de leukste activiteiten in jullie omgeving voor gezinnen met kinderen?

De grotten van Frasassi zijn fantastisch en het is heerlijk afkoelen in de beekjes rondom de berg die zich bij Casale il Sogno bevindt. Kinderen springen daar ook graag van de rotsen!

Voor de echte durfals is het mogelijk te gaan kanoën, hanggliden en deltavliegen in onze omgeving. En wil je paardrijden? In Pietralunga zit een manage waar vandaan mooie tochten georganiseerd worden. Maar ook het faunistisch museum in het dorp is het bezoeken waard met kleine kinderen waar je wel 300 exemplaren van vogels en andere dieren kunt vinden die hier in de bergen leven.

Daarnaast zijn de middeleeuwse steden natuurlijk fantastisch om te bezoeken. Sowieso zijn Italianen dol op kinderen en proberen er voor hen ook altijd een feestje van te maken! We zijn zelf afgelopen zomer in Gubbio nog met de kooitjeslift naar boven gegaan. Dat vonden ze zo leuk, dat ze dat morgen zo weer zouden willen doen.

Ook zin gekregen om hier naartoe te gaan op vakantie? Ga dan naar de pagina van Casale il Sogno!

Die leuke vakantie met je kinderen wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen, zodat je die mooie momenten voor altijd kunt bewaren. Hoe doe je dat?
Les 3Etangs is een sfeervol, kleinschalig en kindvriendelijk vakantieparadijs op een schilderachtig domein van 6 ha in het groene hart van Frankrijk, de Auvergne. Lees het interview met Basten en Christine.
Een tot charmehotel/B&B verbouwde boerderij uit 1885 in Limburg waar je heerlijk kunt eten en genieten van de heerlijke zwemvijver en fijne hottub. Lees het interview met Heidy.