Interview met Au Passage du Gois

Deel via:
10-12-2021 - Corine

Ga je op vakantie met je kinderen? Dan is het wel zo leuk als je op een fijne, persoonlijke plek bent waar je je welkom voelt met eigenaren die je de leukste tips kunnen geven, zodat je vakantie een ware beleving wordt.

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Hemko en Martine van Au Passage du Gois in de Vendée in Zuidwest Frankrijk.

Au Passage du Gois in Beauvoir sur Mer, Frankrijk overzichtAu Passage du Gois in Beauvoir-sur-Mer op 800 meter van de Atlantische Oceaan

1. Wat waren jullie overwegingen in 2006 om naar deze plek te verhuizen?

We hebben allebei hele goede herinneringen aan onze jeugd aan de Nederlandse kust (Castricum en Callantsoog), dus bij onze zoektocht in Frankrijk hadden we maar een doel en dat was een leuke plek vinden aan de Atlantische Oceaan. En het is gelukt hoor. We wonen sinds 2006 met heel veel plezier op 800 meter van zee in het departement la Vendée, ter hoogte van het eiland Noirmoutier. Dat is een klein uur onder de monding van de Loire. Er zijn niet alleen hele mooie en gevarieerde stranden in onze omgeving, waar het zelfs in augustus nog rustig is, maar er is ook heel veel te zien en te doen bij de zee. Denk aan suppen, surfen, kanoën, op een banaan achter een boot aan of mee met een zeilboot of een boot om te vissen met een hengel en dit alles in een straal van 40 km.

Au Passage du Gois in Beauvoir sur Mer, Frankrijk collageAu Passage du Gois in Beauvoir-Sur-Mer in de Vendée - accommodaties en zwembad

2. Deze plek is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor tieners/pubers. Waarom?

Wij verhuren in de zomer vier accommodaties. Twee vakantiewoningen voor 4 en 6 personen, een studio voor 2-3 personen en een kamer met kitchenette voor 2 personen. We hebben dus een mogelijkheid voor gezinnen en ook vaak nog opa en oma die meekomen. We stellen gratis kinderbedjes, badjes en kinderstoelen beschikbaar. Elke accommodatie heeft zijn eigen tuin of terras.

Ter entertainment voor de kinderen hebben wij een zwembad, grote zandbak, tafeltennis, een voetbalveld en doen we elke week twee activiteiten. Denk aan kokkels of garnalen vissen, bezoek aan de haven wanneer de oesterboeren terugkomen, vissen met een kruisnet, vissen met een magneet naar ijzer of we doen een avondwandeling. En iedereen die het leuk vindt, kan meehelpen met koken voor de wekelijkse table d’hôtes.

De stranden (op slechts10 km afstand) zijn altijd favoriet bij onze gasten, maar er zijn ook diverse waterparken en boomklimparken bij ons in de buurt. De bijzonder leuke stad Nantes biedt een oneindige mogelijkheid tot heerlijk shoppen en cultuur. Kortom: er is voor iedere leeftijdsgroep genoeg te doen!

Au Passage du Gois in Beauvoir sur Mer, Frankrijk collage omgevingAu Passage du Gois in Beauvoir-Sur-Mer in de Vendée - activiteiten in de omgeving

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving?

We hebben tot ons plezier heel veel vaste gasten en hun favorieten waar ze nooit genoeg van krijgen zijn:

1) Puy du Fou

Een attractiepark dat heel veel internationale prijzen heeft gewonnen en op geen enkele manier te  vergelijken is met de parken in Nederland en België. Dit park is een reis door de tijd met allerlei shows die worden opgevoerd. Je maakt hier kennis met o.a. de Romeinen en de Vikingen en je zult ook riddergevechten zien. De spectaculaire vogelshow vinden veel gasten het hoogtepunt.

2) Het eiland Noirmoutier

Dit eiland ligt bij ons voor de kust en is via een brug bereikbaar, evenals via de Passage du Gois. Dit is een 4km lange geasfalteerde weg die droogvalt met eb. Het eiland Noirmoutier heeft hele mooie stranden en er zijn veel fietspaden aangelegd. Het hele eiland is vlak. Er zijn gewone en elektrische fietsen te huur.

3) O’glisspark

Een van de grootste waterparken van Europa (6 ha) waar je je prima een hele dag kunt vermaken. Er zijn enorm veel verschillende glijbanen en zwembaden en voor elke leeftijd zijn er leuke dingen te doen.

4) Het eiland Yeu

Voor onze kust ligt op 30 minuten varen het eiland Yeu. Ook daar kun je heerlijk fietsen en wandelen en lekker zwemmen bij een van de mooie baaien met helderblauw water.

5) Passage du Gois

Op 800 meter van onze vakantiewoningen ligt de Passage du Gois, die zeer waarschijnlijk binnenkort op de lijst van UNESCO Werelderfgoed komt te staan. Elke dag komen Fransen met eb kokkels vissen, rijden oesterboeren af en aan met hun tractoren en wanneer de zee weer opkomt kun je er kanoën, kitesurfen of vissen.

Ook zin om hier te genieten van zee, zon en strand? Je bent van harte welkom bij Hemko en Martine. En mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ga naar de pagina van Au Passage du Gois!

Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus verblijf je in een unieke Grondulow, midden in het weiland tussen de koeien. Hier ervaar je het echte boerenleven. Lees het interview!
Op het kleinschalige Domaine La Terrasse in de Auvergne geniet je van heerlijk eten en kun je lekker onthaasten. Huur een van de accommodaties of kampeer op de boerencamping. Lees het interview met Mike en Jody!
Les Renardières is een domein van 15 ha op een heuveltop met prachtig uitzicht. Er is o.a. een circusschool en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees het interview met Jacqueline en Bernardino!