In coronatijd juist wél op vakantie naar Spanje!

Deel via:
05-8-2020 - Corine

De Nederlandse media hebben het er de afgelopen tijd niet makkelijker op gemaakt voor vakantielanden als Spanje. Zo werd er begin juli o.a. “stranden gesloten” gekopt. Mocht je toen al twijfelen om überhaupt naar Spanje op vakantie te gaan, dan werd hiermee alleen maar bevestigd dat het beter was om inderdaad niet te gaan…

Inmiddels zijn we een maand verder en zijn er in ons eigen land ook wel wat coronahaardjes. Zelf wonen we in Rotterdam, de “hotspot” voor corona in Nederland op dit moment, maar merken we daar iets van? Tja, als je naar de binnenstad gaat, is het een stuk drukker op de weg. Het is duidelijk te merken dat veel mensen niet naar het buitenland zijn vertrokken. Maar verder… Wij wonen in een rustige wijk en zoeken de drukte niet op. Dat er mondkapjes op drukke plaatsen gebruikt moeten gaan worden, vind ik persoonlijk alleen maar goed.

Dit alles maakt toch wel dat we een vakantie naar Spanje in een ander perspectief kunnen plaatsen.

5 redenen om juist wél naar Spanje op vakantie te gaan


1) Er is veel ruimte. Het land is qua oppervlakte bijna 12x zo groot als Nederland, dus er is veel meer ruimte. Bovendien is het veel minder dichtbevolkt; in Spanje wonen ca. 93 mensen per km2 en in Nederland zo'n 405.

2) Omdat er veel minder toeristen naar Spanje gaan, is het overal een stuk rustiger; bij veel bezienswaardigheden hoef je niet in de rij te staan of vroegtijdig kaartjes te bestellen en loop je zo door.

3) Vluchten zijn veel goedkoper dan normaal. Voor een retourvlucht naar bv. Malaga betaal je tussen de €100 en €200 per persoon. Bovendien kun je gemakkelijk last minute boeken.


4) In Spanje worden vanaf het begin van de coronacrisis al zeer strenge maatregelen getroffen. Iedereen in Spanje is er dus goed mee bekend en neemt de regels zeer serieus.

5) Mooi weer gegarandeerd, vaak wel tot oktober!

Een extra reden om te kiezen voor een locatie op 30pluskids is dat alle locaties kleinschalig zijn met veel ruimte. Het is dus heel gemakkelijk om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Zo is de kans om besmet te raken met Covid-19 uiterst gering.

Coronaproof locaties in Andalusië in Spanje op 30pluskids

Martin en Aletta van www.vakantiezuidspanje.nl met o.a. Casa Lobera hebben een duidelijk coronaprotocol opgesteld. Alles wordt extra goed schoongemaakt en overal op het terrein is desinfecterende handgel te vinden. Je kunt hier zelfs mondkapjes kopen voor €1,- per stuk.

Casa Lobera in Andalusie, Spanje overzichtsfoto.jpgCasa Lobera in Andalusie, Spanje

Bij Hacienda Guara Viejo, van eigenaren Lars en Silvie, krijgt ieder gezin zijn eigen vaste ontbijttafel voor de hele vakantie en ook de ligbedden voor het hele verblijf zijn vast. Je moet regelmatig je handen ontsmetten, ook als je iets van de honestybar pakt en je hebt je eigen kleur pen om je consumpties te noteren.

Hacienda Guaro Viejo terrein zwembad met bar kl.jpgHacienda Guaro Viejo in Andalusie, Spanje

Bij Finca Las Nuevas zijn de vakantiehuizen lekker ruim en zijn er  in de grote tuin genoeg zitjes zonder schermen of plexiglas ramen om lekker te genieten van de natuur. Natuurlijk hebben ook eigenaren Robert en Pascalle de nodige maatregelen getroffen. Ook hier is alles gedesinfecteerd. Zo is een contactloze check-in mogelijk als je dat wilt. De sleutel zit dan al in de deur van je verblijf en via WhatsApp krijg je instructies. Op het terrein is een groot gemeenschappelijk terras waar ook de BBQ staat. Alle zitjes staan twee meter van elkaar. Als je gebruik wilt maken van de BBQ  kun je dat van tevoren laten weten. Robert en Pascalle zorgen er dan voor dat de plek schoon is en gereserveerd wordt. Nadien wordt de plek ook weer schoongemaakt. Wil je weten hoe het is om vakantie te vieren in Spanje tijdens corona? Lees dan ook zeker even de blog van Finca Las Nuevas: Meest gestelde vragen over vakantie vieren in Spanje tijdens corona.

Finca Las Nuevas in Andalusie, Spanje zwembadFinca Las Nuevas in Andalusie, Spanje

Ook bij El Sigiloso heeft ieder zijn eigen huisje met privé terras. En bij het zwembad is voldoende ruimte om apart te zitten, dus ook hier kun je heerlijk genieten! Eigenaren Margreeth en Herman zullen er alles aan doen om het jullie zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Sigiloso kindvriendelijk.jpgEl Sigiloso in Andalusie, Spanje

Coronaproof op Mallorca in Spanje op 30pluskids

Het personeel van eigenaren Lisa en Peter van Hotel Migjorn is erop getraind hoe ze om moeten gaan met pandemische situaties. Bovendien is het een kleinschalig hotel met slechts 10 kamers en veel ruimte. En wil je je ontbijt, lunch of diner op je kamer of terras geserveerd krijgen? Dat kan!

Hotel Migjorn op Mallorca, Spanje zwembadHotel Migjorn op Mallorca, Spanje


KLIK HIER voor alle 30pluskids locaties in Spanje!

Wat zijn de coronamaatregelen in Spanje*

De maatregelen kunnen verschillen van gebied tot gebied. Het dragen van een mondkapje is bijna altijd verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar, behalve als:
- je in zee zwemt of op het strand ligt (loop je op het strand, dan is een mondkapje wél verplicht
- je op een terras of in een restaurant of bar zit en daar iets eet of drinkt
- je sport
- je met je eigen familieleden in een auto zit

 Zorg ervoor dat je altijd een mondkapje bij je hebt. Op het niet naleven van de regels staat een boete van € 100,-. Voor het weggooien van mondkapjes e.d. op de grond of ergens anders dan in een afvalbak kan de boete maar liefst oplopen tot € 3.000,-.

*Omdat maatregelen regelmatig worden herzien, is het aan te raden om regelmatig de Reiswijzer van de ANWB te checken met de coronamaatregelen voor Spanje en natuurlijk Nederland Wereldwijd Spanje.

Wil je meer weten? Je kunt altijd contact opnemen met de eigenaren. Die weten precies wat er bij hun in de omgeving wel  en niet kan.

Het verhaal van 10 kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk en hoe corona ze bij elkaar bracht.
Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Hoe gaan eigenaren van gastenverblijven om met corona? Coen en Ilse van Les Escaliers de la Combe in de Lot in Frankrijk vertellen...