Het sprookje van 9 Franse, kindvriendelijke vakantiepareltjes: Les Petites Perles

Deel via:
23-2-2024 - Corine

Weet je nog? De coronacrisis? Voor reislustige vakantiegangers was het natuurlijk een behoorlijke uitdaging! Laten we het er maar niet meer over hebben… Maar juist die coronacrisis was de directe aanleiding voor een aantal vakantiedomeinen in het zuiden van Frankrijk om de handen ineen te slaan onder de naam ‘Les Petites Perles’.

Les petites perles, Frankrijk collage 1 2024Les Petites Perles in Frankrijk - kleinschalig met fijne accommodaties

Al 4 jaar samen op weg: Les Petites Perles!

De crisis ging voorbij, maar ‘Les Petites Perles’ zijn er nog steeds, en hoe! Deze winter hebben Menno en Ingrid van Domaine La Mathonière (al jaren te vinden op 30pluskids!) zich aangesloten als 9e parel. Een aanwinst voor Les Petites Perles, want de kracht van deze samenwerking is het aanbieden van meerdere vergelijkbare vakantiedomeinen - met ieder een eigen gezicht - op de mooiste plekken in Frankrijk, van de Allier tot aan de Méditerranée!

Een week hier, een week daar; veel francofiele gezinnen maken hun vakantie op een eenvoudige manier nog leuker. En is er op het vakantiedomein van jouw keuze geen plaats meer, dan wordt je keurig doorgesluisd naar de website van Les Petites Perles met handige beschikbaarheidskalender, waardoor je meteen ziet wie jou nog wél kan verwelkomen! Er zijn inmiddels talloze families die al meerdere jaren lang hun vakantie doorbrengen in een gîte, een safaritent of een andere comfortabele accommodatie bij één of meerdere Petites Perles…

Les petites perles, Frankrijk collage 2 2024Les Petites Perles in Frankrijk - mogelijkheid om samen te eten en leuke activiteiten

Leuke acties in het voorjaar

Frankrijk is niet alleen leuk voor de zomervakantie. De lente begint in Frankrijk nou net een maandje eerder dan in de Lage Landen! Met het voorjaar in aantocht zijn alle Perles weer druk in de weer met het seizoensklaar maken van hun mooie plekjes. En met het opzetten van speciale activiteiten voor gezinnen met niet-schoolgaande kinderen. Te leuk al die peuters die samen rondrennen om ‘de wereld’ te ontdekken. Vergeet ook niet de leuke themaweken in de meivakantie voor de wat oudere kids! ‘Doen’, ‘stoer’, ‘actief’, ‘de natuur in’ en ‘schermen uit’ is het devies van een aantal Perles voor de 5-plussers. Er is nog plaats!

Wat mag je verwachten als je bij één (of meerdere) Perles vakantie gaat vieren? Kleinschaligheid, er zijn nooit meer dan 20 gezinnen ter plaatse, er is een omheind zwembad, elke accommodatie die je er huurt, beschikt over eigen sanitair. De Nederlands sprekende eigenaren weten vrijwel alles over hun mooie omgeving en bieden meerdere malen per week de mogelijkheid om andere vakantiegangers te ontmoeten bij een table d’hôtes, een barbecue, of gezellig aan tafel op een lokale eetmarkt.

Op de site van Les Petites Perles vind je uiteraard alle informatie die je zoekt. Hier zie je ook direct de beschikbaarheid.

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!