Het sprookje van 10 Franse, kindvriendelijke vakantiepareltjes

Deel via:
03-9-2020 - Corine

Of hoe een bedreiging een kans werd...

Er waren eens 10 pareltjes in Frankrijk keihard aan het werk om seizoen 2020 voor te bereiden en hun domeinen klaar te maken om de gasten te ontvangen tot…. corona op hun weg kwam.

Zo zou het sprookje van de 10 Franse pareltjes kunnen beginnen. Allemaal kenden ze wel één of  twee van de andere pareltjes en zo ontstond al snel een mailclubje van een tiental Nederlandse eigenaren van kleinschalige vakantiedomeinen in Frankrijk. Het voelde goed om het ongewisse uit te wisselen en je niet helemaal alleen te voelen in deze onzekere tijden.

Het begon met uitwisselen van ongerustheid over het ineens uitblijven van boekingen, kennis over wel of niet de grenzen open, wat te doen met vouchers en dat soort praktische zaken maar werd steeds meer een club van mensen die ontdekte heel erg gelijk te denken over hoe een ideale gezinsvakantie eruit hoort te zien.  De tien herkenden zich wonderwel in elkaar.

En zo eensgezind over het ideale vakantiegevoel - met ieder zijn eigen accenten - besloten ze samen op te trekken en met z'n tienen een website te bouwen. Hand in hand, nog in het ongewisse over hoe dit seizoen eruit zou gaan zien en of de grenzen nog open zouden gaan  werd in mum van tijd de website Les Petites Perles gebouwd.

En toen kwam in juni het verlossende woord. De grenzen gingen open, de gasten uit Nederland en België konden weer komen en de aanvragen stroomden weer binnen. Veel gasten willen tijdens hun vakantie nog een keer wisselen van plek en Les Petites Perles kunnen nu via de nieuwe website hun gasten adviseren over soortgelijke plekken waarvan ze weten dat ze erachter kunnen staan.

Les Petites Perles 1
Inmiddels hebben alle pareltjes al gasten ontvangen die bij een van de andere pareltjes vandaan komen en alle vakantiegangers zijn éven enthousiast. Grote droom van de pareltjes is elkaar en elkaars domein nu snel ‘in het echt’ te leren kennen. Maar dat kan pas eind oktober. Ondertussen hopen zij nog velen van jullie te mogen ontvangen en te vertroetelen. De tijd van de nog-niet-schoolgaande kinderen én de herfstvakantie komen er eerst aan. Ideale periodes om te genieten van het rustige Franse platteland. Wil je meteen de beschikbaarheid weten in september of oktober? Ga dan direct naar de beschikbaarheidskalender van Les Petites Perles.


Overigens was voor mij beslist niet nieuw dat dit allemaal heerlijke adresjes zijn. Zeven van de tien adresjes worden al heel lang getipt op 30pluskids: in de Dordogne: Domaine Le Bost en Place de la Famille, Le Mas d'En Haut in de Creuse, St. Paul Le Marseillais en Domaine St. Pierre in de Herault, Domaine Ramonjavel in de Lot-et-Garonne en Les Escaliers de la Combe in de Lot. 

Wat is de gemene deler van Les Petites Perles

  • Kindvriendelijkheid staat bij alle locaties voorop
  • Ze bevinden zich allemaal op de mooiste plekken van de Franse campagne (platteland)
  • Ze zijn allemaal kleinschalig en ruim opgezet
  • Ze hebben allemaal een zwembad, table d’hôtes en veel speelfaciliteiten
  • Door de ruimte en kleinschaligheid hebben ze goede hygiënemaatregelen m.b.t corona

Meer weten over Les Petites Perles? Ga naar hun website!

Les Petites Perles 2

Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Waarom in coronatijd op vakantie naar Spanje met je kinderen? Lees meer in deze blog en bekijk meteen onze leuke adresje!
Hoe gaan eigenaren van gastenverblijven om met corona? Coen en Ilse van Les Escaliers de la Combe in de Lot in Frankrijk vertellen...