Herfstvakantie met kinderen in Toscane

Deel via:
16-9-2018 - Corine

Je denkt er misschien niet meteen aan in de herfstvakantie, maar het najaar is juist een fantastische periode om met je kinderen op vakantie te gaan naar Toscane! Zo zijn de temperaturen heerlijk; de ochtenden zijn nog fris, maar als de zon is doorgebroken, kan het kwik zo stijgen naar 20-25˚C. Bovendien zijn de zwembaden nog lekker warm van de zomer. Dus je kunt rustig een duik maken ;).

Verken de Toscaanse dorpen en steden en de prachtige natuur
De dorpen en steden zijn beduidend rustiger dan in de zomer. Het is echt dé gelegenheid om wat meer van Toscane te zien zonder de alles verzengende hitte en de vele toeristen. Ook de natuur is prachtig! Meestal is de druivenoogst gestart en zijn de wijngaarden veranderd van frisgroen naar goudgeel en herfstachtige rood- en bruintinten. Fantastisch om daar een wandeling doorheen te maken!

Pienza in Toscane, Italie straatjeStraatje in Pienza, Toscane Italie

Extra voordeel: goedkopere accommodaties en vluchten
Heel fijn is het natuurlijk dat je veel minder betaalt in deze periode dan in het hoogseizoen. Je verblijfskosten zijn echt veel lager dan in de zomer! En geen zin om zo ver te rijden voor een week vakantie? Voor relatief weinig geld al een vlucht boeken naar bv. Pisa via Transavia.

Kindvriendelijke accommodaties in Toscane
Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden voor een verblijf in deze mooie regio van Italië, maar het is voor ouders met kinderen vaak belangrijk dat er genoeg te doen is voor hun jonge telgen terwijl ze zelf ook wel een beetje willen relaxen. Geen grote campings of vakantieparken dus, maar kleinschalig en gezellig. En met kleine kinderen is het ook fijn als je  ter plekke of in de nabije omgeving kunt eten.

Onze tips voor kleinschalige accommodaties


1) Partingoli van de Nederlandse eigenaren Martijn en Angelique is een kleinschalige, maar vooral kindvriendelijk locatie op ca. 30 km afstand van Florence. Er zijn 7 vakantiehuizen voor max. 4, 5 of 6 personen, een heerlijk zwembad, een speeltuin en -veld en in de herfstvakantie is er een welkomstmaaltijd op zaterdag en nog één of twee gezamenlijke maaltijden in de week, afhankelijk van de belangstelling voor deelname.

Partingoli in Toscane, Italie Agriturismo vanuit de luchtPartingoli vanuit de lucht

2) Altratoscana is weer een hele andere manier van vakantie vieren. Je kunt hier een 5- of 7-daagse ezeltocht in Toscane maken met korte of lange dagafstanden. Aan jullie de keuze! Je wandelt in de prachtige herfstkleuren van agriturismo naar agriturismo in het gezelschap van een ezeltje. ‘s Ochtends geniet je van de mooie wandelingen door het typische landschap langs vergeten dorpjes. In de middag neem je een frisse duik in het zwembad en ‘s avonds wordt je verwend met een heerlijke Italiaanse maaltijd. Een unieke combinatie van actie en ontspanning...

Altratoscana in Toscane, Italie ezelwandelingAltratoscana: wandelen van Agriturismo naar Agriturismo met een ezel 

3) Agriturismo Borgo Gugnani is een ruim opgezette Agriturismo met 15 appartementen op loopafstand van het plaatsje Cerreto Guidi en ligt centraal in de driehoek van de historische steden Florence, Pisa en Siena. Het complex wordt omgeven door een parkachtige tuin. Er is een zwembad met apart kinderbad (let op: open tot half oktober!) en veel speelruimte met diverse speeltoestellen. Op loopafstand (700m) is een uitstekend restaurant.

Tritt Agriturismo Borgo Gugnani doorkijkje.pngAgriturismo Borgo Gugnani appartement

Meer accommodaties? Ga naar alle kindvriendelijke accommodaties in Toscane.

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!