Haus Waldruhe in Karinthië, Oostenrijk - interview met Henk en Marieke

Deel via:
16-3-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Henk en Marieke van Haus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk.

Haus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk het huisHaus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk

1. Waarom hebben jullie besloten om naar Mallnitz te verhuizen en hoe bevalt dat?

Oostenrijk was altijd al het favoriete vakantieland van ons en ik (Henk) had vroeger al het idee om daar een huis te kopen als ik later groot zou zijn ;). De corona-periode had gelukkig weinig vat op mijn eetcafé in Rotterdam, dankzij alle afhaal- en bezorgmaaltijden en Marieke haar tandartspraktijk kon na de verplichte sluiting ook doordraaien. Helaas maakte alle restricties het werk er niet leuker op en besloot Marieke om te kijken of we ergens onze accu konden opladen. In Oostenrijk waren de restricties wat minder en via een afspraak met een makelaar konden we die kant op reizen.

Het zoeken naar een huis in Oostenrijk maakte ons dusdanig enthousiast dat we besloten om te kijken of we "Het Roer Om" konden gooien (ook het gelijknamige TV programma heeft ons die periode gevolgd, een link naar onze aflevering vind je hier) en het café konden verkopen om een nieuw leven in Oostenrijk op te bouwen.

We hadden een stuk of 15 objecten welke we wilden gaan bekijken en Mallnitz stond niet bovenaan ons lijstje maar toen we de mooie route omhoog reden naar het dorp waren we op slag verliefd. Dit prachtige dorp had alles wat wij zochten. Schitterende bergen met de mooiste wandelroutes, mogelijkheden in zowel het zomer- als het winterseizoen, een dorpskern, de authentieke Oostenrijkse "gemütlichkeit" en een treinstation waar ook internationale treinen stoppen.

Nu we 2 jaar verder zijn, weten we echt zeker dat het de beste keus ooit was, onze zoon van 11 doet het geweldig op school en ons pareltje Haus Waldruhe is al voor vele gezinnen een leuke vakantiebestemming geweest.

Haus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk collageHaus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk - gezellige kamers, heerlijk eten en gezelligheid

2. Wat is er leuk aan jullie plek voor gezinnen?

Mallnitz ligt in Karinthië, de zuidzijde van de Alpen en heeft heerlijke zomers en, door haar ligging op 1200 meter, zonder de benauwde hitte. De winters zijn sneeuwzeker en maakt het dorp heel sprookjesachtig. Onze huisberg, de Ankogel, is een vaak bezochte berg door de lokale mensen uit de omliggende dorpen voor mooie wandelingen en fijne afdalingen.

Ook de gezinnen die bij ons te gast zijn geweest waren onder de indruk van al het moois wat Mallnitz te bieden heeft met ondertussen al vele vervolgboekingen als resultaat.  Avontuurlijke kinderen (en ouders) komen hier prima aan hun trekken: kajakken, raften, canyoning, klimmen en klauteren in de natuurspeeltuin... en er is een zwembad op 5 wandelminuten met een heerlijke sauna voor de volwassenen.

Onze stube zorgt voor heerlijke avondjes met culinaire verrassingen terwijl de kinderen hun eigen verdieping hebben waar ze met alle andere kinderen kunnen spelen of chillen terwijl de ouders de dag doornemen met de andere gasten en de lokale bevolking.

Wij hopen dat we onze gastvrijheid ook aan jullie mogen tonen.

Haus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk omgeving collageHaus Waldruhe in Mallnitz, Oostenrijk - prachtige omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving voor gezinnen?


Tip 1: wandelen door het dal

Een wandeling door het Seebachtal met al haar watervallen en schitterende uitzicht met de lekkerste Kaiserschmarrn van Oostenrijk als beloning in de Schwussnerhutte.

Tip 2: bergwandeling

De beklimming van de Auernig naar het Gipfelkreuz en dan naar het mini oktoberfest (Marktzeit) in Obervellach. De leukste Oostenrijkse gerechten en lokale muzikale bands.

Tip 3: Raften of kajakken met het hele gezin 


Tip 4: Weißensee

Heerlijk zwemmen in de Weißensee en genieten van van de vele strandjes in de zomer en uiteraard schaatsen in de winter.

Tip 5: ravijnentocht

Een tocht door één van de vele schluchten/ravijnen die het Mölltal rijk is. De Raggaschlucht met al haar trappen of de natuurlijk ontstane Groppensteinschlucht zijn zeker de moeite waard.

Tip 6: Salzburg

Een bezoekje per trein aan Salzburg met haar prachtige (muzikale) historie, schitterende architectuur en heerlijke restaurantjes.

Tip 7: fietsen

Fietsen door het Tauerntal met een E-mountainbike of op een gewone mountainbike welk je een dag gratis kan huren doordat wij lid zijn van de Alpine Pearls.

Tip 8: flora en fauna

Een reis door alle flora en fauna die het Hohetauern rijk is tijdens een bezoek aan het bezoekerscentrum in Mallnitz, heel educatief en spannend. De mogelijkheid om een lammergier te zien moet je zeker nemen.

Tip 9: eten

De beste spareribs van Oostenrijk eten in onze stube, heerlijk.

Tip 10: taart bij de buurvrouw

Heerlijk genieten van de rust die Haus Waldruhe biedt met het loslopende vee voor haar deur en daarna een lekker taartje eten op het terras bij onze buurvrouw van Café Donath. De liefste dame van het dorp met een gave om de lekkerste taarten te maken. 

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Haus Waldruhe!

Een weekendje weg met het gezin is heerlijk; quality time met elkaar, een welverdiende pauze en nieuwe ervaringen opdoen. Samen verkennen jullie nieuwe plekken en maken jullie mooie herinneringen.
Heb je een kat en ga je erop uit? Hier vind je een aantal slimme ideetjes om je kat te vermaken als je weg bent.
Als je goed voorbereid op vakantie gaat, kan dat het verschil maken tussen een stressvolle reis en een ontspannen vakantie. Bekijk deze lijst met musthaves!