Glamping/Camping La Belle St-Fli - interview met Anne en Alice

Deel via:
09-3-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Anne en Alice van Glamping/Camping La Belle St-Fli.

La Belle St-Fli in de Auvergne, Frankrijk van bovenafCamping/Glamping La Belle St-Fli van bovenaf

1. Wat heeft jullie doen besluiten om deze camping/glamping te beginnen en hoe bevalt dat?

In 2018 hebben wij het roer omgegooid en hebben ons huis en cateringsbedrijf verkocht. Onze zoektocht naar een kant-en-klare camping kon beginnen. Vier weken lang trokken we op 850 km van Utrecht van west naar oost om te onderzoeken welke streek ons het beste zou bevallen. 

We waren meteen verliefd op het mooie landgoed dat we ontdekten in het dorpje Saint-Felix op 15 km van Vichy. De rust, de ruimte, het weidse uitzicht op de bergen... Hier begon onze droom, enne... we zijn nog lang niet uitgedroomd! In de vier jaar dat wij hier nu wonen, is er veel gebouwd en verbouwd en zijn wij de trotse eigenaren van La Belle St-Fli. Het leven is hier goed, het is fijn om hier te mogen wonen en werken. Wij halen zoveel energie uit de blije gasten die wij mogen ontvangen!

La Belle St-Fli in de Auvergne, Frankrijk collage (1)Camping/Glamping La Belle St-Fli - overzicht

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar? 

La Belle St-Fli is kleinschalig en kindvriendelijk, onze parktuin is ook geheel omheind. Het is hier echt een paradijs voor de kids. Ze kunnen zwemmen in het verwarmde zwembad, kabouters zoeken, knutselen in de buitenkeuken... Voor de kinderen die wat langer op mogen blijven, is het fantastisch om hier sterren te kijken; de mooiste verhalen komen naar boven. 

En ook fijn met kinderen is natuurlijk dat je hier 5x per week op de sfeervolle binnenplaats kunt genieten van de heerlijke gerechten tijdens de table d’hôtes. De gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken en bereid met zo veel mogelijk lokale ingrediënten. Voor kinderen wordt er een kindermenu geserveerd.

Terwijl de papa’s en de mama’s nog natafelen, kunnen de kinderen in het "Chateau d'Enfants" naar naar hartenlust prinsje en prinsesje spelen, knutselen en bouwen. Ook leuk is het natuurlijk om met de ouders samen een vuurtje te maken en marsmellows te roosteren. Kortom: hier worden vrienden voor het leven gemaakt.

La Belle St-Fli in de Auvergne, Frankrijk collage activiteitenCamping/Glamping La Belle St-Fli - activiteiten op en rondom het terrein

3. Wat is jullie ultieme top 10 uitjes in de omgeving?

In de omgeving is er veel te doen. In elke accommodatie ligt een map vol folders/tips. 

Tip 1: wandelen en fietsen

In de nabije omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen in de Montagne Bourbonnaise. Al fietsend langs de rivier de Allier kun je vogels spotten.

Tip 2: bezoek een kasteel

In het dorpje Billy  staat het Chataeu Billy, een kasteel met een lange geschiedenis dat tijdens de Franse revolutie deels in verval geraakt. Het kasteel is een historisch monument je kunt het kasteel van binnen en buiten bezichtigen.

Tip 3: klimpark

Klimmen in het Adventure park the Auvergne , mooi park voor jong en oud.

Tip 4: dieren- en atractiepark Le Pal

Dit mooie park in Dompiere sur Besbrevan is wel 35 ha groot, dus hier kun je met gemak een hele dag doorbrengen.

Tip 5: themapark Paleopolis

Een pretpark dat zowel educatief als leuk is over de prehistorie en prehistorische dieren.

Tip 6: themapark Vulcania

Een themapark over vulkanen in de Puy de Dome. In Le Volcan de Lemptegy (tegenover Vulcania) kun je met een treintje afdalen in de krater van een vulkaan.

Tip 7: wijn proeven

Bezoek een wijnboerderij en laat je verassen door de wijnen uit de streek.

Tip 8: kanoën op de rivier de Allier

De rivier de Allier is een van de weinige natuurlijke rivieren; het is een grindrivier die zich grillig door het landschap slingert. Superleuk om een kanotocht op te maken.

Tip 9: bezoek een brocante markt

Frankrijk staat bekend om zijn brocante markten. Vraag ons gerust waar je het beste naartoe kunt gaan.

Tip 10: bezoek een dorp of stad

De steden Vichy, Moulins en Clermont-Ferrand en het middeleeuwse dorpje Charroux zijn een bezoek meer dan waard.

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Glamping/Camping La Belle St-Fli!
Een kleinschalige, ruim opgezette en kindvriendelijke camping in de Lot aan een beekje, de Thèze. Je vindt hier: rust, ruimte en gezelligheid in een gemoedelijke sfeer. Je logeert in een huurtent, je eigen kampeermiddel of in een gîte of bungalow. Lees het interview met eigenaren Maurice en Astrid!
Wil je met je gezin naar Australië? Dat is een goed idee, want Australië heeft het allemaal; van uitgestrekte woestijnen en tropische regenwouden tot adembenemende kustlijnen en kosmopolitische steden. Lees hier wat je kunt doen ter voorbereiding!
Haus Waldruhe is een gezellig landhuis met 7 appartementen (2-5p) in Mallnitz, Karinthië op 1200 meter hoogte. Perfect voor zowel zomer- als wintervakantie. Lees het interview met Henk en Marieke!