Glamping, goed voor jou en voor de natuur

Deel via:
17-4-2019 - Corine

Even een paar dagen of weken ontsnappen aan de drukte. Genieten van prachtige landschappen en lekker buiten zijn. Glamping is daarvoor een goede optie. Een paar dagen back to basic, minus de echte basic. Tegenwoordig is de keuze aan glampings enorm. Midden in de bossen, direct aan zee of zelfs in de buurt van grote steden. Glampings zijn super populair en schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet zo gek, want je kunt genieten van alle voordelen die kamperen met zich meebrengt, zonder in te leveren op luxe. En het is ook nog eens erg duurzaam.

Kom helemaal tot rust met een paar dagen glamorous kamperen

Onze agenda’s zitten tegenwoordig bommetje vol. We rennen van hot naar her en een momentje voor onszelf zit er dan vaak niet meer in. De kinderen naar school brengen, werken, sporten, vriendschappen onderhouden, boodschappen doen, schoonmaken en koken... Niet zo gek dat we af en toe even willen ontsnappen. En er is geen betere plek om helemaal tot rust te komen dan midden in de natuur. Mooie wandelingen maken door prachtige landschappen of juist even helemaal niks doen. Een paar dagen in een fijne tent op een glamping en je komt helemaal tot rust.

Met de kinderen kamperen midden in de natuur

Slapen midden in het bos, in de bergen of aan zee. Van kleine simpele tenten tot gigantische safaritenten. Aan luxe kom je zelfs in de natuur niets te kort. Veel tenten zijn voorzien van een badkamer, comfortabele bedden en complete keukens. Ook is er steeds meer aandacht voor de natuur zelf. Want back to nature moet natuurlijk niet ten koste gaan van de natuur zelf. Hierdoor is er veel aandacht voor duurzaamheid. Steeds meer tenten zijn dan ook  zelfvoorzienend. Energie wordt opgewekt via zonnepanelen en water wordt gerecycled.

Unieke ervaringen 

Tegenwoordig is werkelijk alles mogelijk. Van tenten met een doorzichtig dak waarbij je in slaap kunt vallen onder de sterrenhemel, gigantische boomhutten en zelfs overnachten midden in een weiland tussen de koeien. Glamping is alles behalve saai en aan werkelijk alles is gedacht. Zelfs als je je favoriete serie niet kunt missen, heb je vaak dankzij zonne-energie genoeg stroom om je laptop, tablet en overige apparatuur op te laden. Een overnachting voor het hele gezin en er één om nooit meer te vergeten. En duurzaam; eco-glamping was de trend van 2018.
Hoe gaan eigenaren van gastenverblijven om met corona? Coen en Ilse van Les Escaliers de la Combe in de Lot in Frankrijk vertellen...
Om een beetje het vakantiegevoel te krijgen, hebben we de #virtuelevakantiemetkinderen in het leven geroepen, zodat je je even op vakantie waant...
Van de eigenaren die op onze themapagina meivakantie staan, hebben we de leukste insider tips gekregen voor activiteiten tijdens de meivakantie!