Glamping aan de Adriatische Zee - interview met de eigenaren van Villa Alwin Beach Resort

Deel via:
03-11-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Alwin en Bionda van Villa Alwin Beach Resort in Le Marche, Italië.

Villa Alwin Beach Resort in Cupra Marittima, Italie kindjes safaritent terrasVilla Alwin Beach Resort - Luxe Tenten aan zee, hoe uniek!

1. Hoe is jullie Italië avontuur met jullie kinderen ooit begonnen en waar staan jullie nu?

Na een langere tijd in Engeland en Portugal voor mijn studie wist ik heel zeker: Ik blijf niet in Nederland. Ook Alwin wilde graag verhuizen naar Zuid-Europa. Toch duurde het nog tot 2006 voordat we naar Italië vertrokken. Er waren altijd redenen om niet te gaan, tot er ineens die ene reden was om wel te gaan. We hadden beiden een drukke, onregelmatige baan en jonge kinderen. Te vaak misten we belangrijke momenten in het leven van onze jongens. We besloten onze banen op te zeggen, ons huis te verkopen en te vertrekken naar Italië voor een nieuw avontuur met meer tijd voor onze kinderen.

Je zult je afvragen: waarom Italië en waarom Le Marche? We gingen wel eens op vakantie naar Italië en het land sprak ons erg aan. Tijdens mijn werk bij de Politieacademie werkte ik regelmatig samen met Italianen en dat klikte. In Le Marche waren we nog nooit geweest, maar na een simpel afstreeplijstje: het Noorden is te koud, Toscane te duur en Umbrië heeft geen strand, kwamen we uit op Le Marche. En zo vertrokken we, midden in de winter, voor een eerste bezoek. Alles wat deze dagen mis kon gaan, ging mis: het regende continu, we waren onze creditcard vergeten en kregen daarom geen huurauto. We hadden een maffe makelaar die ons allerlei ruïnes liet zien, terwijl we toch echt op zoek waren naar een huis dat af was en er waren treinstakingen waardoor we bijna onze terugvlucht misten. Toch was dit zo’n fantastisch weekend dat we besloten: hier gaan we wonen. Nog geen 4 maanden later hadden we een huis en zijn we gewoon vertrokken.

In de eerste week in ons nieuwe huis in het kleine bergdorpje Montefiore dell’Aso waren we meteen ingeburgerd. De kinderen gingen gelijk naar school en op voetbal en we hadden direct een druk sociaal leven met onze nieuwe buren en dorpsgenoten.

Onze toenmalige B&B Villa Bionda liep uitstekend en na diverse uitbreidingen (in 2010 hadden we 6 locaties en een restaurant/bar) besloten we in 2014 te kiezen voor meer rust en 1 plek: Villa Alwin met 4 appartementen en 10 Luxe Tenten. Door de jaren heen werden de jongens groter en gingen naar school aan de kust. We merkten dat het, nu de jongens ons minder nodig hadden, wel erg stil was in de wintermaanden op de berg. Ik kreeg gezondheidsproblemen en we besloten nog 1 keer wat anders te gaan doen. In eerste instantie hadden wij onze zinnen gezet op een Beachclub. Maar toen dit project voor een "Villaggio" op het strand ons werd aangeboden, konden we geen nee zeggen. In 2020 zijn we verhuisd naar het strand.

De start van ons Villa Alwin Beach Resort was door COVID enorm zwaar, maar we zijn super trots op wat er nu staat. In 2020 hebben we gelukkig alsnog een paar weken gasten kunnen ontvangen in de 31 Luxe Tenten aan onze zeekant. De afgelopen zomermaanden konden we volop draaien en waren al onze 55 Luxe Tenten continu bezet, was het gezellig druk bij het zwembad en stonden er de hele dag kinderen te voetballen in de voetbalkooi. De Beachclub is er alsnog gekomen, maar dan op ons eigen Beach Resort. Onze Beachbar/restaurant wordt gerund door onze Italiaanse vrienden en is dus echt Italiaans.

We hebben al een paar duizend gasten mogen ontvangen en we zijn super blij dat het ons is gelukt om het stukje gastvrijheid en persoonlijke aandacht vast te houden. Ook al zijn we nu groter, nog steeds lukt het ons samen met ons vaste VABR team om het onze gasten naar de zin te maken. Het grootste compliment is dat er zoveel gasten weer opnieuw hebben geboekt. Onze zoons Mike en Jim werken fulltime op het Beach Resort en ook zoon Robbie helpt regelmatig. We hebben er enorm veel zin in om in 2022, eindelijk weer een normaal vol seizoen van 6 maanden te draaien. Uiteraard stoppen we nooit met verbeteren en vernieuwen en zullen we ook in 2022 weer uitbreiden met allerlei mooie nieuwe extra’s en services.

Villa Alwin Beach Resort in Cupra Marittima, Italie collageVilla Alwin Beach Resort - veel te doen op het Beach Resort

2. Jullie plek is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook met tieners/pubers. Waarom?

Wij zijn langzaam meegegroeid met onze gasten. Toen we 16 jaar geleden begonnen met Villa Bionda waren onze eigen jongens: Mike, Robbie en Jim nog heel klein en kregen we ook veel gezinnen met kleine kinderen. Veel kleine kinderen van toen komen nog steeds en zijn nu ook groot. We zijn wel altijd aantrekkelijk gebleven voor kleine kinderen. Nu onze jongens groter zijn en we heel goed weten wat zij willen op vakantie kunnen we ook daar goed op inspelen.

Voor de kleinere kinderen zijn er in ons verwarmde zwembad 2 aparte kindergedeeltes. We hebben een grote speeltuin met speelhuis, trampolines, schommels, glijbaan, draaimolen en foodtruck. Bij de Beachbar/restaurant op het strand is nog een kleine speeltuin. De voetbalkooi is ook favoriet. Voor onze kleinste gasten hebben we kinderbedjes/ kinderstoelen en in het restaurant kun je op alle tijden eten. Bovendien is take-away en bezorgen mogelijk.

Ook aan tieners/pubers is gedacht. Naast het strand hebben we een mooi verwarmd zwembad. In de speeltuin staat een grote trampoline, een tafeltennistafel en voetbaltafel. De voetbalkooi is de ontmoetingsplek voor de jeugd. Iedere week is er het beroemde "Villa Alwin Voetbaltoernooi" met echte bekers en medailles en aansluitend avondzwemmen. Uiteraard hebben we wifi en we hebben diverse leuke hoekjes en zitjes waar ze samen kunnen chillen met wifi. Ook organiseren we diverse thema-avonden, zoals: Pizza-, BBQ- Italiaanse- en Vis-avond en een speciaal Italiaans diner met wijnarrangement. Een keer per week is er een dj die zorgt voor een gezellige, muzikale avond.

Villa Alwin Beach Resort in Cupra Marittima, Italie omgeving collageVilla Alwin Beach Resort - uitjes in de omgeving

3. Wat is er leuk om te doen in de omgeving met kleinere kinderen en met tieners/pubers?

We zitten direct aan het strand, dat is natuurlijk al leuk op zich. De zee loopt langzaam af en is zeer geschikt voor kleine kinderen. In de zee liggen golfbrekers die juist weer leuk zijn voor de oudere kinderen. Hier kun je snorkelen, krabben en vissen vangen en regelmatig dolfijnen spotten. En wij hebben ook supplanken te huur.

In de omgeving zijn nog meer mooie stranden. In Numana en Portonovo bijvoorbeeld kun je een bootje huren en zelf langs de mooie baaien van de Conero varen. In de bergen kun je raften, quadrijden en hiken. Raften is leuk voor jong en oud. Ook kleine kinderen vanaf een jaar of 4 kunnen hier prima aan meedoen. Vlakbij het Beach Resort zit een kartbaan en er is een leuk klimbos voor klein en groot. Ook de watervallen bij Ascoli, waar je vanaf kunt duiken, is een favoriet uitje onder onder onze gasten.

Nieuw dit jaar is onze Food Tour. Een leuke speurtocht door de omgeving met allerlei leuke opdrachten en een hapje en drankje op bijzondere plekken!

Ook zin om op vakantie te gaan naar deze heerlijke glamping? Ga dan naar de pagina van Villa Alwin Beach Resort!


Casita Travel bestaat uit een gepassioneerd team met een goed gevoel voor de juiste vakantieplekjes in Zuid Europa. Lees het interview met oprichtster Monique.
Wij vinden het als gezin het allerleukst om op verschillende plekken te bivakkeren tijdens onze zomervakantie; je vakantie lijkt daardoor veel langer! Lees over onze roadtrip door Toscane! En een uitstapje in Cinque Terre...
Met je gezin naar Le Marche in Italië? Charme delle Marche heeft kleinschalige, mooie en unieke verblijven in het zuiden van deze mooie streek. Lees het interview met Petra.