Gasterie Lieve Hemel in Limburg - Interview met Heidy

Deel via:
15-5-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Heidy van Gasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland.

Gasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland zwembad.jpgGasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland - zwemvijver

1. Wanneer zijn jullie begonnen met Gasterie Lieve Hemel en wat was jullie idee?

In 2007 zijn we echt begonnen met ons avontuur, maar we waren al een tijdje op zoek naar een bijzondere plek. Omdat mijn ouders 10 jaar in Frankrijk hebben gewoond, hebben we ons hart verpand aan dit mooie land. Maar verhuizen naar Frankrijk vond mijn man, Marcel, toch niet echt een "bon idee". Toen bedacht hij dat we ook ons eigen stukje Frankrijk in onze eigen omgeving konden creëren.  Zo gezegd, zo gedaan! Dat was het begin van onze Gasterie Lieve Hemel.

We zijn gestart met onze Wijn&BistroBar en ons winkeltje waar we wijn verkopen. Deze importeren we uit het wijngebied de Languedoc, waarin we ons ondertussen ook hebben gespecialiseerd. Uiteraard ook weer gebaseerd op aanbevelingen van wijnboeren die mijn ouders hebben ontmoet. Mooie wijnen voor een mooie prijs. Uit een streek met veel zonuren, invloeden vanuit de zee en de Pyreneeën.

In 2008 volgde onze eerste kamer, in 2009 kregen we er nog 4 bij. Daarna hebben we onze tuin op orde gebracht, zodat we onze gasten een compleet verblijf compleet konden bieden. Een zwemvijver, een stukje wellness, veel groen en veel plekjes om te zitten of liggen en een trampoline en tafeltennistafel. Daarna hebben we nog 2 gites gerealiseerd, een voor 2 volwassenen en 2 kinderen, en een voor 6 personen met 3 slaapkamers.

Onlangs hebben we ons laatste project afgesloten: 2 tuinkamers, waarvan 1 als familiekamer met 2 slaapkamers en nog een apart zitgedeelte. In de tijd die we de afgelopen jaren even over hadden, hebben we nog een overdekte fietsenstalling gemaakt en een echte jeu-de-boules baan aangelegd.

Omdat we de afgelopen jaren behoorlijk zijn gegroeid in het aantal gasten (overnachtingen, maar ook gasten die komen eten), zijn Marcels broer Henk en zijn vrouw Jolanda onze partners geworden. Een topaanvulling! Henk is kok van origine en heeft de scepter in de keuken overgenomen. Daar is nu zelfs nog een kok bij gekomen. Samen toveren ze de heerlijkste gerechten op tafel. 

Waar gasten eerst niet konden kiezen, serveren we nu 3x per week een diner, met keuzes uit diverse voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. Voor zowel vis-, vleesliefhebbers als vegetariërs. Twee andere dagen per week serveren we FormiTable, Franse tapas! Samen genieten en delen van heerlijke gerechtjes. Zeer geschikt voor jong en oud.

Gasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland collageGasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland 

2. Wat bieden jullie gezinnen met kinderen op jullie locatie?

Voor kinderen hebben we op ons eigen terrein een trampoline, zwemvijver, tafeltennis, speelveldje, en voor samen met paps en mams de jeu-de-boules baan en de DutchTub. En natuurlijk hebben we spelletjes en lekker eten! En niet te vergeten Franse frisdrankjes, zoals Orangina en Elixia aardbeienlimonade. Heerlijk met een echte Elzasser Tarte Flambée of kinderplankje en voor jezelf een wijntje of bière met "charcuterie", oesters of een kaasplankje met brood. Iedereen tevreden :)

Gasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland omgeving collageGasterie Lieve Hemel in Limburg, Nederland - activiteiten in de omgeving

3. Wat is er leuk om te doen in de omgeving?

Er is in de omgeving ontzettend veel te doen, maar we geven hier een aantal tips:

1) Toverland

Een fantastisch groot attractiepark! Hier kun je je met het hele gezin uitleven. Binnen en buiten zijn er diverse attracties voor elke leeftijd. 

2) Klein Zwitserland

Een speeltuin die al ruim 80 jaar bestaat. Mijn oma, mijn moeder en ik gingen je al voor met uren speelplezier. Hier moet je ook echt nog zelf aan de bak met spelen, want het gaat niet vanzelf, die mega hoge schommel of lange glijbaan. Gegarandeerd veel klim- en klauterplezier, maar er is ook een speelbos en nog veel meer. Ernaast vind je Klimpark Fun Forest en een midgetgolfbaan.

3) Roeffenmart

Even een paar uurtjes de kleintjes laten uitrazen kan perfect bij Roeffenmart, een gratis speeltuin die prachtig aan de rand van het bos ligt. Daarna ga je natuurlijk nog even een ijsje scoren bij Clevers! Mmm...

4) Aardbeienland en Blauwebessenland

Hier kunnen kinderen op een leuke manier alles over deze vruchten ontdekken. Zo is er o.a. een themapark.

5) Zooparc Overloon

Een dierentuin is altijd een feest en zeker dit prachtige Zoopark Overloon waar kinderen op expeditie kunnen.

6) FEC Sevenum - de Schatberg

Hier is superveel te doen, bv. Mattel Play! Sevenum waar samen spelen, leren en ontdekken centraal staan. In deze unieke binnenspeeltuin met 8 attracties kunnen kinderen zich urenlang vermaken in de werelden van hun favoriete TV-helden! Zet een helm op en bouw als Bob de Bouwer™ of dans in een schitterende tutu als Angelina Ballerina™. Wees een held als Brandweerman Sam™ of bezoek Thomas de Stoomlocomotief™ op het eiland Sodor.

In het FEC zit ook Action Portal House, een fysieke gamewereld die bestaat uit 3 uitdagende levels. Stap via The Portal in deze wereld en waag je aan verschillende sportieve uitdagingen. Laat je vetste skills zien op de freerunbaan in level 1 en eindig met een salto in de airbag. Oefen je vetste tricks op tal van trampolines in level 2. Of race over de pumptrack met een step of BMX fiets in level 3! Dit is ook een supertoffe hangout spot voor tieners en jongvolwassenen waar ze samen kunnen chillen én tegelijkertijd sportief bezig zijn.

Nog niet zo heel lang bestaat Mind Mystery, op hun site staat: één ding is zeker… niets is meer zeker! Van huis op de kop, tot spiegeldoolhof, mindfucks, en nog veel meer.

7) Wereldpaviljoen over Nicaragua in Steijl

Een heel toffe plek voor creatieve kinderen. Ervaren, beleven en doen. Een superleuke attractie voor jong en oud. Stap in een echte Fokker 50 JetSTAR, vlieg naar een andere wereld en maak kennis met het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en het Afrikaanse land Ghana. Je waant je in deze landen en beleeft het leven van de mensen daar. Kom! Mis het vliegtuig niet en stap snel in!

Ook naar dit leuke adresje? Ga naar de pagina van Gasterie Lieve Hemel!

Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus verblijf je in een unieke Grondulow, midden in het weiland tussen de koeien. Hier ervaar je het echte boerenleven. Lees het interview!
Op het kleinschalige Domaine La Terrasse in de Auvergne geniet je van heerlijk eten en kun je lekker onthaasten. Huur een van de accommodaties of kampeer op de boerencamping. Lees het interview met Mike en Jody!
Les Renardières is een domein van 15 ha op een heuveltop met prachtig uitzicht. Er is o.a. een circusschool en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees het interview met Jacqueline en Bernardino!