Ga tijdens de meivakantie op vakantie naar de Waddeneilanden

Deel via:
15-3-2023 - Corine

De meivakantie staat bijna voor de deur en dat betekent dat je er even lekker met de kinderen tussenuit kunt! Je hoeft natuurlijk niet naar een verre bestemming te reizen om tot rust te komen; Nederland heeft namelijk ook enorm veel leuke plekken waar je naartoe kunt gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kindvriendelijke vakantie op de Waddeneilanden? Deze eilanden staan vooral bekend om hun ongerepte natuur, rustige en brede zandstranden, sfeervolle dorpen en de typische eilandsfeer. Bovendien staat het waddengebied sinds 2009 op de Wereld Erfgoed-lijst van UNESCO wat betekent dat het wordt gezien als onvervangbaar en uniek in de wereld. Vlieland en Terschelling zijn twee van de eilanden die heel goed met de kinderen kunt bezoeken.

Breng een bezoek aan Vlieland

Van alle Waddeneilanden ligt Vlieland het verst van de kust. Het is een rustig eiland en je kunt er volop genieten van het eilandleven. Dit wordt mogelijk gemaakt door de lange stranden, leuke winkeltjes en restaurants. Met andere woorden, is het een fantastisch eiland. Wist je dat Vlieland, ook wel Vliebiza wordt genoemd? Dit komt doordat het eiland met Ibiza vergeleken wordt, vanwege de hippie-achtige sfeer en relaxte energie.

Wanneer je hier met kinderen naartoe gaat, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen: je kunt een fiets huren om het eiland te verkennen, naar het bos of strand gaan en de vuurtoren bezoeken of naar de westkant van het eiland om het unieke natuurgebied de Vliehors te bezoeken, een enorme strandvlakte van 24 vierkante kilometer die bij springvloed regelmatig onderloopt. Daarnaast kunt je ook naar een kindvriendelijk museum of restaurant. Uiteraard is het handig om van tevoren je verblijf te boeken, dat kan via: vakantiehuis vlieland. Zo kun je een vakantiehuis op Vlieland huren in het bos of in de duinen, maar ook in het sfeervolle Oost-Vlieland, het enige dorp op het eiland.

Een groen eiland: Terschelling

Wil je samen met het gezin van groen genieten? Dan kun je naar Terschelling gaan en vooraf een hotel reserveren via: online reserveren hotel terschelling. Gezien het eiland zich redelijk ver uitstrekt, moet je vaak nog wel wat kilometers afleggen voordat je bij je vakantieverblijf bent. Dat kan vanaf de haven met de taxi, bus, eigen vervoer of met bv. een huurfiets.

Terschelling heeft wel 70 km aan fietspaden en staat ook wel bekend als fietseiland. Het is dus geen slecht idee om een fiets te huren. Kies je daarvoor, dan geniet je onderweg van uitgestrekte duingebieden, mooie bossen en een prachtige uitzicht. Wij raden aan om een strandhotel te reserveren, zodat je een echte "eilandexperience" kunt hebben. En heel handig is het natuurlijk dat er bij het hotel een restaurant hoort, zodat je niet weer op pad hoeft en alleen maar hoeft aan te schuiven voor een diner met je kinderen.


Kortom: je kunt een geweldige tijd beleven op de Waddeneilanden. Wanneer je een bezoek brengt aan Vlieland of Terschelling beleef je gegarandeerd een echt "eilandexperience"!


Een kleinschalige, ruim opgezette en kindvriendelijke camping in de Lot aan een beekje, de Thèze. Je vindt hier: rust, ruimte en gezelligheid in een gemoedelijke sfeer. Je logeert in een huurtent, je eigen kampeermiddel of in een gîte of bungalow. Lees het interview met eigenaren Maurice en Astrid!
Wil je met je gezin naar Australië? Dat is een goed idee, want Australië heeft het allemaal; van uitgestrekte woestijnen en tropische regenwouden tot adembenemende kustlijnen en kosmopolitische steden. Lees hier wat je kunt doen ter voorbereiding!
Haus Waldruhe is een gezellig landhuis met 7 appartementen (2-5p) in Mallnitz, Karinthië op 1200 meter hoogte. Perfect voor zowel zomer- als wintervakantie. Lees het interview met Henk en Marieke!