Ga op avontuur in Noorwegen met het hele gezin

Deel via:
20-10-2023 - Corine

Als je met kinderen op vakantie gaat, denk je vast niet zo snel aan een land in het hoge noorden van Europa. Toch is het fantastisch om daar samen met het gezin naartoe te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Noorwegen vakantie? Het land is prachtig en heeft een gevarieerd aanbod voor iedereen, het hele jaar door. Noorwegen staat bekend om zijn kindvriendelijkheid. De meeste accommodaties zijn ingericht op families met kinderen en voor hen worden veel activiteiten georganiseerd. Behalve dat er genoeg te doen is, hebben de kinderen ook echt nog de vrijheid om heerlijk rond te rennen. Spelen, klimmen, klauteren en ravotten: in Noorwegen kan het.

De vele bezienswaardigheden

Noorwegen staat natuurlijk bekend om de Vikingen. In allerlei kastelen en musea vind je veel terug wat nog herinnert aan de Noormannen. Er bestaat zelfs een Vikingschipmuseum in Oslo. Erg leuk en leerzaam voor de kinderen. Wanneer je toch in Oslo bent is het zeker de moeite waard om de stad te verkennen. Andere steden in Noorwegen die ook leuk zijn om met het hele gezin te bezoeken, zijn Trondheim en Bergen. Wilde dieren van dichtbij bekijken? Dat kan in Berenpark, gelegen in Vikberget. Naast beren zijn hier ook lynxen, wolven, vossen, elanden en rendieren van dichtbij te bewonderen. Verder heeft het Berenpark een binnen-en buitenspeeltuin en Crocodile Land. Hier maken jullie kennis met alligators, krokodillen, schildpadden en pythons.

De fraaie natuur van Noorwegen ontdekken

In de bergen van Noorwegen kun je heerlijk wandelen, met uitzicht op de beroemde fjorden. Is een wandeling voor de kinderen niet goed vol te houden? Ga dan voor een boottocht of neem de trein. Spoorlijn Flam leidt je in een twintig minuten durende treinreis langs rivieren, watervallen en de bergen. Lekker naar het strand? Ook dat kan in Noorwegen. Wist je dat het land de op één na langste kustlijn van de wereld heeft? Tussen mei en augustus blijft het heel lang licht en kun je tot ’s avonds laat met veel licht zwemmen. Op 23 juni is het midzomernacht, dan komt de zon ’s nachts helemaal niet onder de horizon. Wanneer je midden in de natuur wilt verblijven is overnachten in een boomhut een aanrader. Dit kan op meerdere plaatsen in Noorwegen. Je zult de kinderen er een groot plezier mee doen.

Noorwegen als winterbestemming

Noorwegen is ook een heerlijke winterse bestemming. Een aantal skigebieden zijn fantastisch voor gezinnen. Begaanbare pistes voor de kleintjes en er worden, speciaal voor kinderen, veel activiteiten georganiseerd. Even genoeg van het skiën? Ga dan op sneeuwscootersafari of maak een tocht door het prachtige landschap met huskyhonden. En uiteraard mag je het natuurverschijnsel "het noorderlicht" niet missen.

Noorwegen is dus een echte aanrader wanneer je eens een totaal andere gezinsvakantie wilt beleven.  

Duurzaamheid in de baby-industrie is niet alleen een trend; het is een noodzakelijke verschuiving naar verantwoorder consumeren. Ouders kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze groene missie. Lees wat je kunt doen!
Een weekendje weg met het gezin is heerlijk; quality time met elkaar, een welverdiende pauze en nieuwe ervaringen opdoen. Samen verkennen jullie nieuwe plekken en maken jullie mooie herinneringen.
Heb je een kat en ga je erop uit? Hier vind je een aantal slimme ideetjes om je kat te vermaken als je weg bent.