Een rondreis door de westkust van Amerika

Deel via:
31-10-2023 - Corine

Ben je vanaf jongs af aan al sterk geïnteresseerd in andere culturen, landen en dus ook het maken van de mooiste reizen? Dan staat het maken van een rondreis door de westkust van Amerika, zoals een rondreis Amerika met je gezin, vast en zeker al een tijdje op je bucketlist. Eigenlijk helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. Want natuur, cultuur en een bijzondere geschiedenis zijn haarfijn met elkaar verweven. In welke staat je ook bent. Wat voor hoogtepunten jouw rondreis door dit stuk van de Verenigde Staten helemaal compleet maken, lees je hier.

Plan een meerdaags verblijf in of rondom de nationale parken

De Verenigde Staten zijn verschillende waanzinnige nationale parken rijk. Enkele bekende voorbeelden zijn: Yosemite National Park, de Grand Canyon en Bryce Canyon. Dit soort parken zijn dus ook zeker het bezoeken waard tijdens het maken van een rondreis. Je staat oog in oog met het gaafste wildleven, de mooiste hikes kun je uitstippelen en je ervaart pure rust. Dé plek dus om de batterij tijdens het reizen even helemaal op te laden. Een meerdaags verblijf in of rondom de nationale parken is dus zeker de moeite waard.

Een bezoek aan Las Vegas, San Francisco en Los Angeles

Of je nu reist met een camper of met de auto door de Verenigde Staten. Een stop in de bruisende steden van het land is natuurlijk een echte must. Las Vegas, San Francisco en Los Angeles liggen doorgaans op een reisroute die je op maat samenstelt en zijn ieder weer compleet verschillend. En dankzij het gigantische aanbod aan activiteiten per stad, kun je hier prima een week vertoeven. Check dus van tevoren altijd even het complete aanbod aan activiteiten en reserveer bepaalde toeristische trekpleisters als je zeker wilt zijn van een plekje.

Ervaar het leven als een echte local door genoeg tijd per plek in te plannen

Het is meer dan logisch dat je tijdens een rondreis het liefst zoveel mogelijk plekken wilt bezoeken. Probeer daarom altijd zo veel mogelijk vakantiedagen in te plannen als je een gepersonaliseerde rondreis boekt en kies bijvoorbeeld voor een vakantie naar Canada met littleamerica.be. Hierdoor heb je nét even wat meer tijd over per plek. Je komt daardoor makkelijker in contact met locals en ervaart het lokale leven ook net even wat beter. En zo maak je herinneringen voor het leven. Stippel je binnenkort al een keer een prachtige rondreis door de Verenigde Staten of Canada uit?


Als je goed voorbereid op vakantie gaat, kan dat het verschil maken tussen een stressvolle reis en een ontspannen vakantie. Bekijk deze lijst met musthaves!
Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!