Een onvergetelijke vakantie in eigen land met de kids

Deel via:
06-10-2022 - Corine

Een paar weken heerlijk ontspannen en tijd voor elkaar maken. Ieder jaar kijken we weer reikhalzend uit naar die paar weken quality time met elkaar. Even geen werk, maar puur aandacht voor het gezin. Een urenlange vliegreis zit er misschien niet meer in met de kleintjes. Gelukkig is er zo veel moois te zien en te beleven in ons eigen kikkerlandje. Wij geven alvast een paar tips voor een onvergetelijke vakantie in eigen land.

De mooiste regio's

Als eerste misschien wel de moeilijkste keuze. Waar gaat de reis naar toe? Lekker aan de kust genieten van zee en strand of liever in een bosrijke omgeving om op te gaan in de natuur, wandelen in het bos en helemaal ontspannen.

Nederland heeft een prachtige, lange kustlijn met brede, schone stranden met vele faciliteiten die een bezoek veilig en aangenaam maken. Van een vakantiehuis in Zeeland tot en met de waddenkust in het noorden van het land. Met een vakantie aan de kust maak je het hele gezin blij. Lekker ravotten op het strand en een frisse duik nemen in de zee. Zeg daar maar eens nee tegen.

Anderen geven de voorkeur aan een bosrijk gebied. Helemaal ontspannen in het bos en even weg zijn van het drukke, dagelijkse bestaan. Wandelen over de mooiste routes waar je misschien wel allerlei wild tegen komt zoals reeën, wilde zwijnen en vossen. Helemaal in het najaar geeft het bos een magisch gevoel. De bladeren die langzaam oranje kleuren en vallen en paddenstoelen die de grond uit schieten. Kiezen jullie voor een vakantie in het bos?

Geniet van alle luxe en gemakken

Een zorgeloze vakantie betekent niet over alles na hoeven te denken. Daarom zijn vakantieparken zo populair. Alle luxe en faciliteiten van het park bij de hand. Ga zitten en laat je kinderen maar de vrije loop op het park, in het zwembad of in de speeltuin waar ze al snel nieuwe vriendjes zullen maken. Geen zin om te koken? Ga naar het restaurant van het park en wil je er even op uit, dan huur je een elektrische fiets en ga je de omgeving verkennen.


In ons land zijn zo veel mooie parken, vaak in de mooiste omgevingen, waardoor je direct op het strand of in het bos staat. Dus waarom een vakantie naar een ver oord terwijl al dit moois om de hoek ligt? Maak herinneringen in het prachtige Nederland, want het land heeft zo veel te bieden.

NOUS Petits Lofts is een kleinschalig landgoed in Zuid-Frankrijk in het hart van de Minervois en dichtbij Canal du Midi, Béziers, Carcassonne en Narbonne, de perfecte plek voor slow travelers. Lees het interview met Angela en Kay!
Parkeren op de luchthaven kan soms een bron van stress zijn. Lees alles wat je moet weten over parkeren op de luchthaven, zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.
Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië ligt temidden van groene, glooiende heuvels op een paar kilometer afstand van zee en vlakbij 3 nationale parken: Monti Sibillini, Monti della Laga en Gran Sasso. Lees het interview met Peter en Vanessa!