Domaine La Terrasse in de Auvergne, Frankrijk - interview met Mike en Jody

Deel via:
16-6-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Mike en Jody van Domaine La Terrasse in de Auvergne, Frankrijk.

Domaine La Terrasse in de Auvergne, Frankrijk table d'hotes Bianca RijkenbargDomaine La Terrasse in de Auvergne - kinderen aan tafel

1. Jullie zijn de kersverse eigenaren van Domaine La Terrasse. Wie zijn jullie en hoe zijn jullie hier terechtgekomen?

Wij zijn Mike (37 jaar), Jody (34 jaar), Danjill (8 jaar), Djandii (6 jaar) en Ayanii (5 jaar). Wij zijn een enthousiast, hardwerkend gezin, dat geniet van mensen om zich heen. Een eigen onderneming is een droom die wij al jaren hebben en zien wij als een logische volgende stap. De combinatie van hard werken en ondernemen in een natuurlijk, rustige omgeving is ons op het lijf geschreven. Genieten van alles wat om ons heen gebeurt.

De inspiratie om een camping te starten komt ook voort uit onze vakanties. Wat zouden we zelf beter doen? Of anders aanpakken als deze camping van ons was. Mensen willen op vakantie meestal wat ze thuis niet hebben: rust, verwend worden, kindjes die bezig zijn, lekker eten en kletsen onder het genot van een drankje en de zon. Een camping runnen past bij ons. Het heeft alle facetten waar wij ons gelukkig bij voelen als gezin. Hier kunnen we iets betekenen voor mensen.

We hebben 3 kids in de leeftijd van 8, 5 en 4 jaar. We zien het als een verrijking van hun leven om ze op te laten groeien in een omgeving van rust en ruimte waarin ze zich optimaal kunnen ontplooien. Daarbij zien we de vele sociale contacten als een voordeel. 

Domaine La Terrasse, Frankrijk collage  (1)Domaine La Terrasse in de Auvergne: fijne verblijven en heerlijk eten

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen?

Domaine La Terrasse bevindt zich op een groot, omheind perceel met veel ruimte om te spelen, een speeltuintje, een zwembad en een pingpongtafel. We hebben een mooie tuin waar mensen elkaar ontmoeten en overzicht kunnen houden op hun kids. De veranda aan het huis nodigt uit om een drankje te nuttigen en ervaringen uit te wisselen met andere gasten. We zitten dichtbij een rustige rivier waar lekker in gespeeld kan worden. 

Domaine La Terrasse in de Auvergne, Frankrijk riviertje Bianca RijkenbargDomaine La Terrasse in de Auvergne - rustig riviertje

3. Wat zijn jullie tips voor uitjes in de omgeving?


Tip 1: Moulins en Vichy

Domaine La Terrasse ligt tussen 2 leuke steden in: Moulins en Vichy. Vichy staat bekend om de thermale bronnen en veel grandeur met grote parken met strandjes langs de rivier de Allier en leuke winkels en restaurantjes. Moulins is iets kleinschaliger met een groot plein vol terrassen en leuke winkels en 2 prachtige kathedralen.

Tip 2: Dierentuin en pretpark "Le Pal"

Een grote aanrader op slechts een kwartier bij ons vandaan is dierentuin-pretpark “Le Pal”. Voor jong en oud een feest om een dagje te vertoeven.

Tip 3: Wandelen en fietsen

In de buurt kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Tip 4: Spanning en sensatie

In de omgeving kun je o.a. prima kanoën, suppen en wakeboarden. En er is ook een high-rope-parcours en een aqua-splash-parcours.

Oftewel veel om te gaan ontdekken!

Meer weten over dit heerlijke domaine? Ga naar de pagina van Domaine La Terrasse.

NOUS Petits Lofts is een kleinschalig landgoed in Zuid-Frankrijk in het hart van de Minervois en dichtbij Canal du Midi, Béziers, Carcassonne en Narbonne, de perfecte plek voor slow travelers. Lees het interview met Angela en Kay!
Parkeren op de luchthaven kan soms een bron van stress zijn. Lees alles wat je moet weten over parkeren op de luchthaven, zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.
Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië ligt temidden van groene, glooiende heuvels op een paar kilometer afstand van zee en vlakbij 3 nationale parken: Monti Sibillini, Monti della Laga en Gran Sasso. Lees het interview met Peter en Vanessa!