Domaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk - Interview met familie De Best

Deel via:
17-4-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met familie De Best van Domaine des Lilas in de Auvergne.

Domaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk voor en na verbouwingDomaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk - voor en na de verbouwing

1. Wanneer zijn jullie begonnen met Domaine des Lilas en hoe is dat zo gekomen?

Wij zijn de familie de Best: moeder José, 3 dochters, Kelly, Amber en Yvanka en zoon Marvin. In 2016 zijn we begonnen met Domaine des Lilas, we woonden toen al vele jaren in Frankrijk. Na de scheiding, wisten we dat we een echt familiebedrijf wilden opzetten waarin al onze passies samen konden komen: het hebben van een camping, het opzetten van een pony- en paardenfokkerij en het leven op het platteland.

Een jaar lang hebben we de hele Auvergne afgezocht naar een geschikte plek die voldeed aan al onze eisen: geen opknapprojet, wel veel charme en veel grond. Wij wonen hier het hele jaar. De oudste kinderen hebben een baan en de jongste kinderen gingen nog naar school; het was dus ook belangrijk dat ons toekomstige plek dichtbij Clermont-Ferrand lag, een niet te geïsoleerde ligging had en in een levendig dorp lag. We hebben meer dan 100 objecten bezocht maar telkens was er wel wat. Totdat we voor de zoveelste keer op de Franse marktplaats keken. We zagen een charmant maar oud herenhuis, middenin een bruisend dorp met vele voorzieningen, veel grond, aan de rivier en toch heerlijk rustig.

Tijdens het eerste bezoek was het liefde op het eerste gezicht! Eén nadeel: we moesten wel heel veel verbouwen. In het herenhuis hebben we 5 grote chambres d’hôtes kamers gemaakt met badkamer en naast het gebouw hebben we een gezellige camping gecreëerd met staanplaatsen en safaritenten.

Na een verbouwing van meer dan een jaar, konden we onze deuren openen voor de eerste gasten. Domaine des Lilas is nu een plek waar we iedere dag met veel plezier wonen. De afgelopen jaren zijn we niet gestopt met verbouwen en het wordt ieder jaar een beetje mooier. We knijpen ons vaak nog even in de arm, omdat we bijna niet kunnen geloven dat we op zo’n mooi plek mogen wonen!

Domaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk collageDomaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk

2. Wat kunnen gezinnen met kinderen bij jullie verwachten?

Gezinnen kunnen bij ons een heerlijke vakantie verwachten waarbij de ouders tot rust komen terwijl de kinderen zich vermaken. Iedere ochtend gaan we met de kinderen de dieren verzorgen. We hebben namelijk veel dieren en we kunnen de hulp goed gebruiken. We hebben: kippen, ganzen, eenden, geiten, een kalf, konijnen en natuurlijk pony’s. Aansluitend doen we een leuke activiteit; zo gaan we 2 keer in de week ponyrijden, maar ook knutselen of een speurtocht of iets sportiefs.

Laten we ook niet het hoogtepunt van de week vergeten: discozwemmen op maandagavond! En dit is niet alleen het hoogtepunt van vele kinderen, de ouders genieten vaak net zo hard mee. De rest van de dag zullen de kinderen zich ook zeker niet vervelen: springen op de airtrampoline, spelen in de speeltuin, zwemmen in het zwembad of ze roetsen van de kabelbaan af.

Natuurlijk is er ook aan de ouders gedacht, zij willen tenslotte tot rust komen! Een van de speeltuinen ligt midden op het campingveld, daardoor kunnen ze eindelijk even een boek lezen en toch de kinderen in de gaten houden. En als ze geen zin hebben om te koken? Dan kunnen ze iedere avond bij ons terecht: table d’hôtes, frietavond, thema-avond, etc. Dat is pas echt genieten.
 

Domaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk omgeving collageDomaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk - omgeving

3. Wat is jullie TOP 5 uitjes/restaurants in de omgeving voor gezinnen?

In onze omgeving is ontzettend veel te doen en te ontdekken. Door de centrale ligging, heb je binnen een half uur rijden al toegang tot de leukste uitjes. De Auvergne is een ontzettend veelzijdige streek met veel contrast: er zijn dorpen waar de tijd heeft stilgestaan maar andere zijn wel heel dynamisch en levendig. We krijgen hier veel gezinnen/families die ieder jaar terugkomen omdat ze nog niet alles hebben kunnen ontdekken in de omgeving. Bij aankomst krijgen gasten ook een handig boekje cadeau vol tips. De must-sees bij ons in de buurt (max. 30 min) zijn:

1) Ontdekken van de vulkanen en de natuur

Bezoek de Puy de Dôme, krachtige watervallen en leer meer over vulcanisme in het pretpark Vulcania of bekijk de binnenkant in de Volcan de Lemptégy.

2) Actieve uitjes

Wandelen in het "Colorado van de Auvergne" met de prachtige rode rotsen, wielrennen in de Cezallier, rodelen in de Sancy of heerlijk afkoelen in een van de vele meertjes.

3) Slenteren door de mooiste dorpen en stadjes

De Auvergne staat bekend om zijn donkere dorpjes gebouwd met vulkaanstenen. Bekijk zeker eens Clermont-Ferrand met zijn prachtige kathedraal en het Michelinmuseum, de grote markt in Issoire en de pittoreske dorpjes als Montpeyroux en Blesle die het label “mooiste dorpen van Frankrijk” hebben.

4) Parc Animalier d’Auvergne en de kinderboerderij

Een prachtige en natuurlijk aangelegde dierentuin op 10 minuten rijden maar ook de kinderboerderij in Montpeyroux is echt de moeite waard.

5) Proef de Auvergne

Zin om de Auvergne te proeven? Ga wijn proeven in de wijngaarden in Boudes op slecht 5 minuten, eet truffade (lokaal gerecht met kaas en aardappels) in één van de vele restaurants of koop lokaal in bij de boeren op de vele marktjes. Vergeet ook niet de vele kazen uit de streek te proeven, zoals: de Saint Nectaire of de Bleu d’Auvergne.

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga naar de pagina van Domaine des Lilas!

Kleinschalig appartementencomplex in het groene hart van Frankrijk op de grens van de Limousin en de Auvergne op loopafstand van het mooie kuuroord dorpje Evaux-les-Bains. Lees het interview met Jamie en Anuska.
Kleinschalige Glamping/B&B in Centraal Portugal op een prachtige locatie, midden in de geweldige natuur met luxe Safaritententen en sfeervolle vakantiehuisjes. Lees het interview met Monique en Casper!
Rust, ruimte en luxe middenin de prachtige natuur van de Auvergne op ca. 8 uur rijden van Nederland. Lees het interview met eigenaren Janeck en José!