De meest kindvriendelijke auto’s voor je autovakantie

Deel via:
03-3-2019 - Corine

Een autovakantie met de kinderen... Leuk. Maar dit kan ook veel problemen met zich meebrengen. Ten eerste moet je de kinderen 8 uur vermaken. En heb je genoeg ruimte voor iedereen en de bagage? Het kan zijn dat je nu juist zo'n fijne auto hebt, maar dat de auto met kinderen gewoon niet ideaal is. Het is tijd voor een ruimere en kindvriendelijke auto. Daarnaast heb je natuurlijk nog wensen op het gebied van rijgemak, comfort en zuinigheid. Kortom: de ideale auto om gezellig met het hele gezin op vakantie te gaan.

 

Een gezinsauto

Het is om te beginnen al belangrijk dat er meerdere deuren zijn, want steeds de voorstoel vooruit klappen om kinderen op de kinderzitjes te bevestigen is een vervelende klus. Het is belangrijk om het gezin veilig te vervoeren en er moeten ook spullen in de auto kunnen. Wat dacht je van de kinderwagen, luiertassen en boodschappen? Dat moet allemaal passen. Nieuwe auto's worden tegenwoordig allemaal voorzien van Isofix. Dat zijn bevestigingspunten waarmee je stevig en veilig een kinderzitje in de auto monteert. Gezinsauto's zijn er in verschillende budgetten.

 

Renault Captur

De Renault Captur is voor het wat kleinere gezin. Ideaal aan deze auto is dat je de achterbank kunt verschuiven voor extra been- of bagageruimte. Ook is er veel bergruimte voor kleinere spullen. Voor de hygiëne is het fijn dat de bekleding uitneembaar is, zodat het in de wasmachine gewassen kan worden. Als er onderweg naar het vakantieadres een ongelukje gebeurt, is dat niet zo erg.

 

Skoda Octavia

De Skoda Octavia hatchback is een stationwagen en erg ruim. Als je van zuinig rijden houdt, is deze auto echt een aanrader.

 

Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai is een ruime auto met een stoere uitstraling. Zeker een goedmaker als je met pijn in je hart je sportauto inruilt. Het mooie van deze auto is dat het ook nog een zuinige auto is.

 

Citroën C4 Picasso

De Citroën C4 Picasso is fijn voor veel binnenruimte. Er kunnen ook extra personen in vervoerd worden.

 

Peugot 308

De Peugeot 308 hatchback heeft heerlijk veel ruimte in de kofferbak. De auto heeft een stoere uitstraling. En nog een mooi voordeel is dat de auto zuinig in gebruik is.

 

De aanschaf van de gezinsauto

Als je eindelijk een mooie gezinsauto hebt gevonden, die voldoet aan je eisen, moet je een aantal dingen regelen. Zoals de auto overschrijven op jouw naam. Let hierbij op een aantal zaken. Verzamel de documenten die je nodig hebt. Dit zijn het originele tenaamstellingsbewijs van de verkoper, het kentekenbewijs met de tenaamstellingscode en geldig legitimatiebewijs van jou als koper. Als je de auto koopt bij een RDW-erkend autobedrijf, is het mogelijk om daar gelijk de auto om je naam te laten overschrijven. Anders kan dat ook bij PostNL of bij een RDW-balie.

Na het overschrijven krijg je een tenaamstellingsverslag mee. Bewaar dit. Dit document heb je nodig bij verkoop van de auto! Je kunt nu bijna de weg op. Vergeet namelijk niet om een passende autoverzekering af te sluiten. Let hierbij ook op de leeftijd van je auto en of je een pechhulp meeverzekert. Zo kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan. Fijne vakantie alvast! 

Het verhaal van 10 kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk en hoe corona ze bij elkaar bracht.
Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Waarom in coronatijd op vakantie naar Spanje met je kinderen? Lees meer in deze blog en bekijk meteen onze leuke adresje!