Corona? Virtuele vakantie met kinderen!

Deel via:
20-3-2020 - Corine

Niemand weet op dit moment wanneer we weer een beetje normaal kunnen functioneren, laat staan wanneer we op vakantie kunnen gaan. Nu is dat laatste natuurlijk niet het belangrijkste; gezondheid gaat boven alles! Maar de vakantieadresjes die je op onze site vindt, zijn veelal afhankelijk van het toerisme. We hopen dan ook dat het niet te lang duurt voordat ze weer gasten kunnen ontvangen. Alle voorbereidingen zijn in ieder geval in volle gang.


Om jullie in deze vervelende periode toch een beetje het vakantiegevoel te geven, hebben we #virtuelevakantiemetkinderen in het leven geroepen. Iedere dag willen we op sociale media iets leuks posten van een van "onze" vakantieadresjes. Een zonnig recept, een leuke foto of een leuk filmpje, een mooi verhaal of iets anders waarbij je je even op die plek waant...

Al die inspiratie vind je ook in deze blog, die we regelmatig zullen bijwerken:

Zonnige recepten om thuis te maken met je kinderen

Nicole van Agriturismo Crose in Piemonte, Italie, heeft met haar dochters, Fiorella en Marcella, een recept gemaakt voor een Nutella-zon. Zij wonen namelijk in een gebied waar veel hazelnootplantages zijn (Monferrato/Langhe) die gebruikt worden voor het maken van hazelnootpasta. Het recept is eenvoudig met je kinderen te maken en je hebt er niet veel voor nodig. 

Recept Nutella-zon

Ingredienten:
2 rollen bladerdeeg (ronde vorm, 24cm doorsnede)
1 pot Nutella hazelnootpasta
rozijntjes en poedersuiker om te versieren

Benodigdheden:
bakplaat voor in de oven
bakpapier
een vork, een mes en een glas

Bereidingstijd: 30 minuten

Werkwijze:
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Pak het bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier.
Besmeer het bladerdeeg met een laagje hazelnootpasta.
Bedek de hazelnootpasta met de 2e bladerdeegrol.
Druk het aan de zijkanten aan met de vork.
Zet het glas in het midden van de cirkel en druk lichtjes aan.
Maak reepjes in het deeg vanaf het glas naar de zijkant totdat je helemaal rond bent gegaan. LET OP: maak niet te dikke reepjes.
Draai de reepjes voorzichtig om en maak er een krulletje van (een voor een).
Maak een gezichtje van rozijntjes in het midden van de zon.
Zet de bakplaat in de oven en bak de Nutella-zon gedurende 180 graden op ca. 15-20 minuten.
En... Smullen maar!

Agriturismo Crose in Piemonte, Italie recept Nutella-zonNutella-zon - recept van Agriturismo Crose in Piemonte, Italie


Knutsel ideeën voor thuis van onze vakantieadresjes 

Enkele zomers geleden was Fenne bij Le Miracle in de Gard (Languedoc-Rousillon) in Frankrijk met haar ouders en broertje. Zij maakte een prachtig doosje met verhaalstenen voor in de speelgoedkast van Le Miracle. Op kiezelstenen die ze daar vond, maakte ze prachtige, kleine tekeningen.

Maak je eigen verhaalstenen met steentjes uit de tuin en teken erop wat je maar leuk vindt met bv. stift of glitterpennen. Versier een doosje om ze in te bewaren.

Wat kun je doen met de verhaalstenen?
Je legt de stenen omgekeerd op tafel en ieder kind kiest er bv. vijf uit. Als je aan de beurt bent, draai je de stenen om en maak je je eigen verhaal o.b.v. de afbeeldingen op de stenen. Zo heb je twee keer lol; eerst lekker tekenen en dan ermee spelen en verhalen aan elkaar vertellen ;)


En... als je straks bij Le Miracle bent, kun je spelen met de verhaalstenen die Fenne maakte!

Le Miracle in de Gard, Frankrijk verhaalstenenVerhaalstenen van Fenne - Le Miracle in Frankrijk

Hoe gaan eigenaren van gastenverblijven om met corona? Coen en Ilse van Les Escaliers de la Combe in de Lot in Frankrijk vertellen...
Van de eigenaren die op onze themapagina meivakantie staan, hebben we de leukste insider tips gekregen voor activiteiten tijdens de meivakantie!
Afgelopen zomer ging francofiel, fitte Bourgondiër en vader van 2, Sven van @vaders.en.barbells, met zijn gezin naar Zuid-Frankrijk. Lees zijn ervaringen.