Casa Torre in Le Marche, Italië - interview met Lilian

Deel via:
08-2-2024 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Lilian van Casa Torre in Le Marche, Italië.

Casa Torre Vakantiehuizen Le Marche, Italie van bovenafCasa Torre in Le Marche, Italië van bovenaf 

1. Hoe zijn jullie bij Casa Torre terechtgekomen?

Casa Torre was al 11 jaar onze vaste vakantieplek in de zomer. In de toekomst wilden we meer dan één keer per jaar genieten van de charme van Le Marche. We kwamen in contact met de eigenaar van ons vaste vakantieplekje en toen was de keuze snel gemaakt. Ook in het voor- en najaar en zelfs in de winter biedt deze plek wat we zoeken. Het is op loopafstand van een levendig burchtstadje, we hebben zeezicht vanuit ons huis en het is maar 15 minuten rijden naar het strand.

We hadden geluk dat de appartementen al erg mooi, authentiek en duurzaam waren ontworpen en gebouwd. Daarbij waren ze ook al ingericht met mooi designmeubilair. Sinds we in april 2023 eigenaar zijn geworden van Casa Torre, hebben we het interieur wel nog iets meer aangepast op onze stijl. En we zijn nog steeds bezig met nieuwe toevoegingen om onze plek mooier te maken. Via instagram houden we je op de hoogte van deze vernieuwingen!


Casa Torre Vakantiehuizen Le Marche, Italie collage  2 2024Casa Torre in Le Marche, Italië - op het landgoed

2. Waarom is Casa Torre geschikt voor gezinnen?

Omdat je hier op loopafstand in het stadje Ripatransone met de kinderen een ijsje eet tussen de locals, gewoon aan de bar. Je komt weinig tot geen toeristen tegen in de plaatselijke winkels of in de pizzeria. Je neemt 's avonds deel aan de dorpsfeesten alsof je er al jaren woont en er helemaal bijhoort.

Op ons terrein ontmoet je bovendien andere (meestal Nederlandse) gezinnen; onze kinderen hebben hier leuke vrienden en vriendinnen ontmoet. Als je zin hebt in een praatje, kan dat, maar het hoeft natuurlijk niet. Er zijn geen georganiseerde avonden op ons terrein, maar er is zeker ruimte voor een 'samen' moment als dat spontaan ontstaat. 

Je hebt hier ook veel privacy, tijd met je geliefden en momenten bij het zwembad, waar ook andere gezinnen kunnen zijn. En natuurlijk zit je hier heel erg dicht bij het strand, waar genoeg leuke dingen te doen zijn voor kinderen en de ouders genieten van de rust of een lunch met verse vis.

Casa Torre Vakantiehuizen Le Marche, Italie collage  omgeving  2024Casa Torre in Le Marche, Italië - omgeving

3. Wat zijn jullie top uitjes in de omgeving voor ouders en kinderen?

Tip 1: Ripatransone (op loopafstand)

In Ripatransone zijn er, met name in de zomermaanden, regelmatig dorpsfeesten met muziek, eettentjes en natuurlijk een drankje erbij. Vaak worden er ook spelletjes georganiseerd voor de kinderen of zijn er optredens. In juli bijvoorbeeld is er het "Festival della Magia", met optredens van goochelaars, erg leuk voor de kinderen!

Ja, je kunt spectaculaire dingen verzinnen, maar lekker wandelen naar een dorpje voor een ijsje of andere lekkernijen is eenvoudig, de Italiaanse ijsjes smaken zo goed dat dit zeker een uitje te noemen is!

Er zijn ook een aantal plekken/parkjes waar speeltoestellen staan met name voor de kleinere kinderen. Op ons terrein staan 2 voetbal goaltjes voor de actieve kids en ouders.

Tip 2: Dagje naar het strand in Cupra Marittima of Grottammare (15 min. rijden)

Hier vind je leuke, kindvriendelijke strandtenten met speelmogelijkheden (speeltuintjes, waterfietsen, trampolines) voor kinderen. Het strand is niet breed en de zee heel lang ondiep waardoor het overzichtelijk is en met de golfbrekers in zee is het water rustig.

Tip 3: Fietsen langs de Adriatische Zee van Cupra Marittima naar Porto Ascoli

De gehele route is vlak en hierdoor ook geschikt voor een fietstocht met het hele gezin. Fietsen kun je huren en onderweg lekker lunchen bij een van de vele strandtenten.

Tip 4: Parco Avventura in Ripantrasone

Op loopafstand van onze appartementen vind je dit klimpark voor jong en oud. Je klimt hier onder begeleiding en het is ook nog eens koel in de zomer.

Tip 5: Wandelen in de bergen

Als je landinwaarts rijdt, kom je bij nationaal park Monte Sibillini. Hier kun je mooie wandelingen in de bergen maken, maar ook ander natuurschoon bewonderen, zoals de Gole dell'Infernaccio. Het is hier in de zomer vaak wat koeler dan aan zee.

Tip 6: De grote markt bezoeken in San Benedetto del Tronto

Deze markt op dinsdag en vrijdag is groot en dichtbij (20 minuten rijden). Ook leuk voor de kinderen om hier iets leuks van hun vakantiegeld te kopen.

Tip 7: Acquapark Ondablu

Op 40 minuten rijden ligt een groot waterpretpark Ondablu. Lekker voor de verkoeling, maar vooral spectaculair voor de kinderen met vele glijbanen en voor ieder wat wils. 

Ook naar deze heerlijke plek? Ga naar de pagina van Casa Torre!

Als je goed voorbereid op vakantie gaat, kan dat het verschil maken tussen een stressvolle reis en een ontspannen vakantie. Bekijk deze lijst met musthaves!
Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!