Casa Porta Azul in de Algarve, Portugal - Interview met Matthijs en Sylvia

Deel via:
15-9-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Matthijs en Sylvia van Casa Porta Azul in de Algarve, Portugal.

Casa Porta Azul in de Algarve, Portugal tuinCasa Porta Azul in de Algarve, Portugal

1. Wat heeft jullie doen besluiten op deze plek te gaan wonen en hoe is dat in combinatie met jullie gezin?

We zijn in september 2007 verhuisd naar de Algarve. Wij waren toe allebei 24 jaar en op zoek naar een leuke uitdaging na onze studie in Breda. Na een zoektocht van een paar maanden zijn we op deze plek terechtgekomen. We hadden een aantal criteria: niet te ver van de kust, toch landelijk gelegen, beperkte afstand tot aan de luchthaven maar we moesten vooral snel kunnen starten. Het mocht dus geen hoop stenen zijn. We waren nog jong en hadden geen buffer om jaren te gaan verbouwen en renoveren. Via via werden we getipt op onze huidige B&B. Het huis zou al 10 jaar te koop staan omdat de papieren niet in orde waren.

We kwamen blijkbaar op het juiste moment, de papieren waren inmiddels in orde en de oude eigenaar wilde graag verkopen. Toen we het huis kochten werden er appartementen verhuurd zonder vergunning. In ruim een half jaar tijd hebben we het huis verbouwd naar 7 hotelkamers en 2 appartementen. We zijn meteen gaan draaien maar hebben uiteindelijk wel 5 jaar moeten wachten op onze turismo rural vergunning.

In 2013 is onze eerste dochter, Sophie, geboren. Destijds woonden we nog bij onze B&B, dus ze ging gewoon mee in ons ritme. Als we 's-avonds werkten, konden we gewoon de babyfoon aanzetten en doorwerken...

We zijn in 2015 verhuisd naar ons huidige huis. Dit omdat er een tweede kindje op komst was en we geen ruimte in ons oude appartement hadden voor een extra slaapkamer. Verder vonden we het ook fijn om een eigen plek te hebben voor het gezin. Dit betekende wel dat we veel meer vooruit moeten plannen. Zoals: twee keer per week een oppas aan huis als we 's-avonds koken voor onze gasten. Als een van ons vrij is, dan is het heel fijn om  met de kinderen een eigen plek te hebben, maar het betekent dan wel dat de ander dan een tandje bij moet zetten qua werk bij de B&B. Al met al hebben we onze draai helemaal gevonden en onze kinderen genieten volop van het Portugese buitenleven!

Casa Porta Azul in de Algarve, Portugal collageCasa Porta Azul in de Algarve, Portugal

2. Wat kunnen gezinnen bij jullie verwachten?

Onze B&B richt zich op een brede doelgroep van jong tot oud waaronder dus zeker gezinnen met kinderen. We hebben een groot grasveld met speeltuintje en in ons verwarmde zwembad is een peuterbadje waar de kleintjes kunnen staan. In de appartementen hebben we altijd speelgoed liggen. En als gasten dat fijn vinden hebben we kinderwagens, een box, babyfoons enz. te leen. We koken voor onze gasten twee keer in de week en serveren dagelijks lunch. Zo kunnen de ouders ook lekker genieten als de kleintjes in bed liggen. 

Casa Porta Azul in de Algarve, Portugal collage activiteitenCasa Porta Azul in de Algarve, Portugal - activiteiten

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving?

Tip 1: het strand

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk het strand. Onze favoriet is Praia do Barranco das Belharucas, het strand ligt op een klein kwartiertje rijden van onze B&B. Het is een mooi breed zandstrand met supermooie rode rotsen. Bij laag water kunnen de kinderen op zoek naar krabbetjes en schelpdieren. 

Tip 2: surfen

Surfles met het hele gezin bij Praia da Falésia. Hier aan de zuidkust zijn de golven niet zo hoog als aan de westkust, maar juist daardoor zijn ze heel erg geschikt voor families. Vanaf 6 jaar kunnen er surflessen geboekt worden. Heel bijzonder om dat als gezin te doen.

Tip 3: boottocht

Een boottocht maken langs de mooie rotskust van de Algarve. Je hebt al tochten van 40 minuten, die ideaal zijn voor gezinnen met kleinere kinderen. Voor gezinnen met wat grotere kinderen zijn de tochten van twee uur of meer heel leuk! Deze maken onderweg een stop om te zwemmen en ze gaan wat meer de open zee op waardoor de kans op het zien van wilde dolfijnen erg groot is. 

Tip 4: wandelen bij Fonte da Benémola

Je begint de dag met een bezoek aan de markt in Loule waar je lekker vers fruit kunt kopen voor onderweg. Aangekomen bij de Fonte zijn er een aantal routes, van 2 km tot 14 km. Wij wandelen zelf vaak die van 5 km. Het is een mooi rondje en ook voor de kleintjes prima te doen. Tijdens de wandeling steek je twee keer de rivier over, eventueel kan er ook gezwommen worden om af te koelen. Als kers op de taart rijd je terug via het plaatsje Tôr, hier ligt het wijnhuis Quinta da Tôr, leuk voor de ouders vanwege de lekkere wijnen en voor de kinderen omdat er een heerlijk groot zwembad is. 

Tip 5: waterpark Zoomarine

Niet voor elke ouder het gewenste uitje op een vakantie, maar voor de kinderen zeker een succes: waterpark Zoomarine. Er zijn hier verschillende shows te zien, maar ook heel veel attracties voor vooral de kleintjes tussen de 2 en 8 jaar. Voor de iets ouderen kinderen zijn ook attracties en een aantal hoge glijbanen. Je kan de dag hier afsluiten in een van de vele zwembaden. 

Ook op vakantie naar deze heerlijke plek? Ga voor meer info naar de pagina van Casa Porta Azul.

Kleinschalige Glamping/B&B in Centraal Portugal op een prachtige locatie, midden in de geweldige natuur met luxe Safaritententen en sfeervolle vakantiehuisjes. Lees het interview met Monique en Casper!
Rust, ruimte en luxe middenin de prachtige natuur van de Auvergne op ca. 8 uur rijden van Nederland. Lees het interview met eigenaren Janeck en José!
Al dertig jaar een vakantieparadijs in een authentiek, sfeervol boerderijcomplex in Zuidwest Frankrijk. Lees het interview met eigenaren Jan en Beer!