Camping Déjà Vu in de Lot in Zuidwest Frankrijk - interview met Maurice en Astrid

Deel via:
23-3-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Maurice en Astrid van Camping Déjà Vu in de Lot in Zuidwest Frankrijk.

Camping Deja Vu in Montcabrier, Frankrijk kampeerplekken 2Camping Déjà Vu in de Lot in Zuidwest Frankrijk - ruime kampeerplekken

1. Jullie zijn nog niet zo lang eigenaar van deze camping. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

Na een zoektocht van 3 jaar kwamen wij aan op Camping Déjà Vu en vanaf het eerste moment voelde dat als thuiskomen. Er hangt hier zo’n rustige, relaxte en ontspannen sfeer dat vanaf het moment dat wij uit de auto stapten, op slag verliefd waren. En dat terwijl wij oorspronkelijk op zoek waren in een ander gebied. De Lot heeft echter zoveel te bieden: rotsen, bossen, meren, gezellige markten, middeleeuwse dorpjes, kastelen en natuur. De camping ligt ook aan een heerlijk beekje en volop in het groen. Wij bieden rust en ruimte met een knipoog naar vroeger. Echt een "Déjà Vu" dus!

Camping Deja Vu, Frankrijk collageCamping Déjà Vu in de Lot in Zuidwest Frankrijk - terrein

2. Voor wie is jullie plek geschikt?

Onze camping is geschikt voor mensen die willen kamperen in het groen en willen genieten zoals tijdens de vakanties van vroeger; ouderwets gezellig! Eropuit met het gezin, quality time met elkaar en vooral veel buiten zijn en spelen. Als je zelf denkt aan je mooiste herinneringen of je vraagt het aan je kinderen, dan komen er nagenoeg altijd herinneringen naar boven aan uitjes of vakanties. En of je dat nu doet op een van de 20 ruime (150-300m2) kampeerplaatsen, in een van de twee Bell-tenten of 8 safaritenten of in de gîte (2-4p) of bungalow (6-7p) met privé zwembad; je mag van alle campingfaciliteiten gebruik maken!


Wij willen een plek bieden die later ook die mooie herinneringen naar boven halen. Waar oude herinneringen aan vakanties van vroeger weer tot leven komen en nieuwe herinneringen gecreëerd worden. Alles is hier met een knipoog naar vroeger of eigenlijk voor later ;)

Kinderen kunnen hier zoeken naar “schatten” in het bos, zelf en alleen brood halen, verstoppertje spelen, sjoelen, dammetjes bouwen, een pannetje friet halen en vooral veel zwemmen, spelen en vriendjes maken.

En 's avonds kun je hier in het voorseizoen meerdere keren per week aanschuiven in het restaurant, voor een dagelijks wisselende maaltijd én een speciaal kindermenu en in juli en augustus kan dat zelfs 5 dagen in de week! Lekker en heel gezellig...

Camping Deja Vu in de Lot, Frankrijk collage omgevingCamping Déjà Vu in de Lot in Zuidwest Frankrijk - omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving voor gezinnen?

Elke woensdag is bij ons op de Facebook-pagina “Uitjesdag” met elke week een andere leuke tip met verhaal en foto’s. Hier komt wel meer voorbij dan een TOP 10, want we hebben wel meer dan 52 tips, maar als we er dan toch een paar moeten noemen, dan noemen we er 11:

  1) Chateau Bonaguil, een prachtig ouderwets kasteel op korte rijafstand
  2) kanoën
  3) middeleeuwse dorpjes als Puy L’évêque, Monpazier en Prayssac
  4) zwemmen in Lac Vert met stormbaan of gewoon in de rivier de Lot
  5) het klimbos Arc en Ciel
  6) een dagje naar een van de grotere stedenCahors of Sarlat
  7) de eetmarkten in de avond “Marchés Gourmands" en dan vooral die op donderdag in Loubejac
  8) mountainbiken door de bossen
  9) de grotten zoals Gouffre de Padirac
10) wandelen over de (jagers)paden
11) bezoekjes aan de vele wijnkastelen in de buurt

Kortom: te veel om op te noemen!

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Camping Déjà Vu!

Kleinschalige Glamping/B&B in Centraal Portugal op een prachtige locatie, midden in de geweldige natuur met luxe Safaritententen en sfeervolle vakantiehuisjes. Lees het interview met Monique en Casper!
Rust, ruimte en luxe middenin de prachtige natuur van de Auvergne op ca. 8 uur rijden van Nederland. Lees het interview met eigenaren Janeck en José!
Al dertig jaar een vakantieparadijs in een authentiek, sfeervol boerderijcomplex in Zuidwest Frankrijk. Lees het interview met eigenaren Jan en Beer!