Berghut Apartments in Oostenrijk - Interview met Hans en Nel

Deel via:
02-6-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Hans & Nel van Berghut Apartments in Rauris, Oostenrijk.

03 de Berghut appartementen Oostenrijk Rauris actieve zomervakantie kindvriendelijk  30pluskidsBerghut Apartments in Rauris, Oostenrijk - prachtig gelegen

1. Hoe zijn jullie ooit in Rauris terechtgekomen en wat hebben jullie tot nu toe allemaal ondernomen?

We droomden al een tijdje van een gastenaccommodatie in de bergen. En in 2008 hebben we de stap gezet om Oostenrijk te verkennen en een paar panden te bezoeken. Net voordat we op verkenningstocht gingen, kwam er een geschikt pension te koop in Rauris. We hebben een bezichtingsafspraak gemaakt en zijn gaan kijken. Het was liefde op het eerste gezicht. Heel toevallig heb ik in mijn jeugd drie keer gewintersport in Rauris, dus het voelde alsof deze plek voor ons bestemd was. Een jaar later verhuisden we met onze peuter en baby.

Tussen 2009 en 2016 was de Berghut een hotel, waar 8 gezinnen elke ochtend konden genieten van ontbijt en vijf keer per week van avondeten. Vanaf 2016 zijn we vanuit onze ervaring mensen gaan ondersteunen met het realiseren van hun eigen accommodatie en was onze droomplek de plek waar mensen, onder de naam Proefhotel, hun droom konden uitproberen. Eind 2020 hebben we besloten de Berghut om te toveren tot 6 appartementen en zijn we in de zomervakantie en in de wintersportschoolvakanties open.

Naast onze Berghut appartementen runnen we nog steeds onze online DroomplekAcademie.nl. We maken ook elk jaar gezinnen blij met een verblijf in ons Berghutje.com, een back to basic almhutje in de bergen. Daarnaast maken we sinds 2013 elk jaar een huttentocht met onze kinderen. De routes en beelden leggen we vast in ebooks die gezinnen op Huttentochtmetkinderen.com kunnen bestellen, zodat we op een laagdrempelige manier een huttentocht in Oostenrijk kunnen lopen.

Hans neemt in de winter ook nog teams en groepen vrienden mee de bergen in met de IgloExperience.com om Iglo’s te bouwen en er samen in te slapen. We worden heel blij van deze combinatie.

Berghut Apartments in Rauris, Oostenrijk collage activiteiten bij de BerghutBerghut Apartments in Rauris, Oostenrijk - activiteiten voor kinderen 

2. Wat bieden jullie gezinnen op jullie locatie?

Een ongedwongen plek in de bergen waar gezinnen zich snel thuis voelen. In de Berghut bieden we gezinnen de mogelijkheid om een heerlijke, actieve bergvakantie met het gezin te hebben én andere gezinnen te ontmoeten. Het ontmoetingsaspect wat je in een traditionele berghut hebt, spreekt ons erg aan. Daarom is dat ook onderdeel van ons concept.

Die ontmoetingen vinden eigenlijk als vanzelf plaats in de speelruimte voor de kids, de gezamenlijke Stube, op het loungeterras met uitzicht op de bergen en in de grote grastuin. Met elkaar genieten bij het kampvuur. Heerlijk!

Berghut Apartments in Rauris, Oostenrijk collage zomeractiviteitenBerghut Apartments in Rauris, Oostenrijk - zomeractiviteiten in de omgeving

3. Wat zijn de leukste uitjes voor gezinnen in de omgeving?

Heb je even? :)

1. Zwemmen in het schitterend gelegen buitenbad van Rauris

Voor jong en wat ouder, met glijbaan, beachvolleybal, ijsje en uitzicht over het dal. 

2. Familieraften

Met elkaar vanuit de rubberboot de golven in de snelstromende rivier trotseren; zo cool! En zonder dat het gevaarlijk is.

3. Onze favoriete familiewandelijk aan het einde van het dal

In de zomer kunnen gezinnen hier talloze wandelingen maken, maar we hebben zo onze favorieten. Er is een rondwandeling aan het einde van ons Rauriserdal waarvan we vinden dat iedere gast die gedaan moet hebben; niet te zwaar met 200% bergbeleving. 

4. Goud zoeken in de rivier

Als je de familiewandeling ook nog combineert met het goud zoeken in de buurt, heb je twee topattracties op een dag. 

5. Met de gondel omhoog

Je kunt op heel veel plekken in de omgeving, ook in Rauris, met de gondel omhoog die normaal gesproken voor het wintersporten wordt gebruikt. Daar kun je genieten bij een meertje en een leuke familiewandeling doen. Het schitterende uitzicht krijg je erbij cadeau.

6. Kitzlochklamm

Op een kwartiertje afstand van de Berghut kun je ook een hele mooie route lopen door een kloof langs een waterval: de Kitzlochklamm. 

7. Bijzonder bergmeertje in het bos

Ik neem de gezinnen die vakantie vieren in de Berghut graag mee naar mijn favoriete bergmeertje, dat verscholen ligt in het bos.

Na al die jaren worden wij nog steeds betoverd door het mooie Rauriserdal. Alle gezinnen krijgen van ons een kaart cadeau waardoor ze veel activiteiten in de omgeving gratis kunnen bezoeken.

8. In de winter: wintersport voor gezinnen

In de winter kun je in Rauris heerlijk skiën. Het is een heel gezellig gebiedje waardoor gezinnen zich snel thuis voelen. Daarnaast nemen we onze gasten desgewenst ook altijd mee de bergen in voor een onvergetelijke winteractiviteit. 

Berghut Apartments in Rauris, Oostenrijk collage wintersportBerghut Apartments in Rauris, Oostenrijk - wintersport

Meer weten over deze heerlijke plek? Ga dan naar de pagina van Berghut Apartments. En meer info over de concepten van Hans & Nel vind je op BergBeleving.com.

NOUS Petits Lofts is een kleinschalig landgoed in Zuid-Frankrijk in het hart van de Minervois en dichtbij Canal du Midi, Béziers, Carcassonne en Narbonne, de perfecte plek voor slow travelers. Lees het interview met Angela en Kay!
Parkeren op de luchthaven kan soms een bron van stress zijn. Lees alles wat je moet weten over parkeren op de luchthaven, zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.
Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië ligt temidden van groene, glooiende heuvels op een paar kilometer afstand van zee en vlakbij 3 nationale parken: Monti Sibillini, Monti della Laga en Gran Sasso. Lees het interview met Peter en Vanessa!