Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië - Interview met Peter en Vanessa

Deel via:
29-6-2023 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Peter en Vanessa van Villa Bussola in Le Marche, Italië.

Villa Bussola in Le Marche, Italie zonsondergangAgriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië - zonsondergang

1. Hoe lang runnen jullie Villa Bussola al en hoe is dat zo gekomen?

Op 1 juli 2007 openden we de deuren van ons paradijsje; onze droom werd werkelijkheid. Vanessa is Italiaans en Peter Nederlands. ‘De droom om iets samen te beginnen is ooit op een strandje in Azië ontstaan. Beiden hadden we al veel ervaring in het toerisme en in de horeca opgedaan. Het leven in de drukke randstad met een vaste baan werd ons na de geboorte van onze dochter te veel. We droomden ervan om meer ruimte en natuur om ons heen te hebben en vooral meer tijd met elkaar te kunnen doorbrengen. We wilden onze dochter een veilige thuisbasis geven waar ze altijd op ons kon terugvallen. In een paar jaar tijd is alles in gang gezet om de stap te kunnen maken.

Agriturismo Villa Bussola is een boerenbedrijf waar we naast B&B kamers ook twee appartementen en een minicamping met twaalf tentplaatsen verhuren. Met veel plezier werken we al 16 jaar samen. Het zorgen dat onze gasten een onvergetelijke vakantie krijgen, het authentieke Italiaanse leven ervaren en met een tevreden gevoel vertrekken, is ons doel. Naast het toeristische deel zijn er ook 450 olijfbomen waarmee we biologische extra vergine olijfolie produceren. De afwisseling van het werken met gasten en het werken op het land is heel fijn; het sociale aspect en het contact met de natuur. Na al deze jaren zijn we het nog niet beu en hopen we nog lang dit werk te mogen doen. 

Agriturismo Villa Bussola, Italie collage juni 2023Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië - overzicht

2. Voor wie is Villa Bussola geschikt?

Onze gasten zijn vooral op zoek naar de combinatie natuur/cultuur/rust. Mensen die er zelf graag op uit gaan en de pareltjes van de streek willen ontdekken en daarom graag adviezen willen over wat wel en niet te doen is. Vaak zijn het Italie-liefhebbers die graag de taal willen leren spreken, de Italiaanse keuken en wijnen willen ontdekken of "La Dolce Vita" willen ervaren. Regelmatig komen hier ook jonge stellen die informatie willen over het starten van een vergelijkbare toeristische onderneming. En in oktober komt jaarlijks een groep mensen ontstressen door mee te helpen bij de olijvenoogst. Ons werk heeft een grote variatie waarmee we veel plezier aan beleven. 

Agriturismo Villa Bussola, Italie collage omgeving juni 2023Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië - omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving?

Tip 1) Uitzicht vanaf de heuvel

Eigenlijk geen uitje, want je hoeft er niet op uit om ervan te genieten, maar: het uitzicht vanaf onze eigen heuvel! Je hebt hier 360 graden zicht op het rollende heuvellandschap met de Middeleeuwse dorpjes, de zee en de drie grote nationale parken met hoge bergen om ons heen (Monti Sibillini, Monti della Laga en Gran Sasso, maar ook in de verte de Majella)

Tip 2) Monsampolo del Tronto

Een cappuccino met croissant of een aperitivo met hapjes nuttigen op het terras tussen de locals bij de lokale bar in ons dorpje Monsampolo del Tronto waar je je na een tijdje helemaal thuis gaat voelen.

Tip 3) Ascoli Piceno

De historische stad Ascoli Piceno is zeker een bezoekje waard! Zeker als de jaarlijkse middeleeuwse optochten plaatsvinden in juli en augustus; La Quintana, een echte belevenis!

Tip 4) Offida

Voor de bijzonder lekkere lokale wijnen, de oude dames die op de stoep kantklossen, de gezellige levendige dorpsfeesten en het zeer indrukwekkende carnaval!

Tip 5) San Benedetto del Tronto

Wandelen over de pier langs de marmeren kunstwerken, de markt op dinsdag- en vrijdagochtend en over boulevard met de honderden palmbomen.

Tip 6) Hoogvlakte Piano Grande

Het is echt een must om deze adembenemende hoogvlakte te bezoeken en er een wandeling te maken, liefst eind juni als het een bloemenzee is.

Tip 7) Grottammare

Plaats met een mooie boulevard en het pittoreske Paese Alto (het oude centrum bovenop een berg).

Tip 8) Kloof Gola dell'infernaccio

Wandelen door de kloof Gola dell’infernaccio is geschikt voor vrijwel iedereen. Een mooi en goed begaanbaar pad slingert zich door de kloof langs allerlei watervallen en komt uiteindelijk uit bij het prachtige kerkje de Eremo San Leonardo.

Tip 9) Een ijsje halen bij ons favoriete ijssalon

Tip 10) Meedoen aan een wijnproeverij of een kookworkshop

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga naar de pagina van Agriturismo Villa Bussola!

Duurzaamheid in de baby-industrie is niet alleen een trend; het is een noodzakelijke verschuiving naar verantwoorder consumeren. Ouders kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze groene missie. Lees wat je kunt doen!
Een weekendje weg met het gezin is heerlijk; quality time met elkaar, een welverdiende pauze en nieuwe ervaringen opdoen. Samen verkennen jullie nieuwe plekken en maken jullie mooie herinneringen.
Heb je een kat en ga je erop uit? Hier vind je een aantal slimme ideetjes om je kat te vermaken als je weg bent.