Actief op pad met de kids

Deel via:
27-1-2020 - Corine

Wil je de kids een dagje achter de iPads vandaan halen? Vind je het ook belangrijk dat kinderen lekker buiten spelen en met andere kids van dezelfde leeftijd kunnen ravotten? Zorg er dan voor dat je geregeld een dagje of middagje uit of weekendje weg organiseert, waarbij vriendjes en vriendinnetjes eventueel gezellig mee kunnen. Wanneer kinderen de ruimte hebben en aangezet worden tot leuke activiteiten merk je dat ze dit heel erg leuk vinden. 

In Nederland de leukste activiteiten en weekendjes weg vinden

Wat zijn leuke uitstapjes en activiteiten die je een dagje kunt doen met het hele gezin? En waar kun je terecht of wat kun je doen op de dag waarop een van jouw kids zijn of haar verjaardag viert? Wat dacht je van een klimpark? Klauter over paden hoog tussen de bodem, zoef voorbij aan een zipline en beklim wanden en bomen op een veilige manier. Bekijk de online kortingen voor een bezoek aan een dierenpark of organiseer zelf een leuke fiets- of een speurtocht. 

Voor een weekendje weg in Nederland hebben we tal van leuke adresjes in de bossen, vlakbij het strand of op het platteland. Denk bv. aan een heerlijk huis, een luxe glampingtent, Bed and Breakfast of yurt. Al onze locaties hebben ook leuke tips voor uitjes in de omgeving! En wat dacht je van een groepsaccommodatie in Nederland? Gezellig met familie of vrienden en ook nog eens goedkoper, omdat je de kosten kunt delen!

Parken en bossen bezoeken

Ga de natuur ontdekken met de kinderen. Parken, zoals bijvoorbeeld het gratis toegankelijke Berg & Bos bij Apeldoorn, bieden hoge uitkijktorens die een leuke uitdaging bieden om te beklimmen. Het uitzicht is adembenemend mooi! Met de auto kun je in iedere regio van Nederland wel een leuk park of een klimwand snel bereiken. Een autoverzekering vergelijken op de kosten (en het maken van een pechplan voor onderweg) maken het mogelijk om meer budget vrij te maken voor leuke uitjes en voorkomt dat de trip voortijdig strandt.

Online vind je de leukste uitjes

Wil je iets origineels doen met de kinderen? Dan kun je online de leukste activiteiten vinden die je gratis of tegen een laag bedrag kunt doen. Denk aan het zoeken van gps-tochten in jouw omgeving. Bijna ieder kind heeft tegenwoordig een smartphone. Hiermee kun je met een gratis app een route afleggen, waarbij je speurt naar bepaalde gps-checkpoints. Soms vind je zelfs onderweg aanwijzingen of leer je onderweg iets over de omgeving. Actief, leuk, spannend en leerzaam dus! Tijdens mooi weer in de warmere maanden is een dagje op het strand perfect! Neem wat ballen mee, organiseer een zandkastelen-bouwwedstrijd en maak er iets leuks van!

Altijd veilig op weg naar jouw uitjes of weekendjes weg

Ga er lekker op uit! Tijd om op de bank televisie te kijken is er later wel weer. Zorg er wel altijd voor, vooral wanneer je met kids onderweg bent, dat je altijd een EHBO-kistje in de auto bij je hebt. Rij voorzichtig en zorg dat de kinderen goed vast blijven zitten en zich vermaken tijdens de reis. Zodat ook jij niet afgeleid wordt achter het stuur. 

 

Het verhaal van 10 kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk en hoe corona ze bij elkaar bracht.
Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Waarom in coronatijd op vakantie naar Spanje met je kinderen? Lees meer in deze blog en bekijk meteen onze leuke adresje!