6x inspiratie voor een kindervakantie in Frankrijk met table d’hôtes

Deel via:
03-12-2018 - Corine

Je vraagt je vast wel eens af wat je vanavond (en morgen en overmorgen) weer eens op tafel moet zetten voor je gezin. Het avondeten bedenken en klaarmaken is dan ook het laatste waar je mee bezig wilt zijn op vakantie. Je wilt gewoon genieten van je gezin, de omgeving, samen leuke dingen doen en heerlijk eten. Zonder dat je zelf over het eten hoeft na te denken of er iets voor moet doen. Herkenbaar? Dan is een kindervakantie met table d’hôtes iets voor jou!

Wat is table d’hôtes?

Veel accommodaties in Frankrijk hebben een table d’hôtes. Het idee van table d’hôtes is dat je zo aan kunt schuiven voor een diner. De eigenaren serveren (vaak) een driegangenmenu met voornamelijk streekproducten, waar je samen met de andere gasten en de eigenaren van geniet aan één grote tafel.

De meeste accommodaties bieden eerst een table d’hôtes aan voor de kinderen, gevolgd door een table d’hôtes voor de volwassenen. Zo geniet jij als ouder 100% van je eten. Bovendien is het ideaal dat je ‘thuis’ kunt blijven, niet hoeft na te denken over het eten, geen boodschappen hoeft te doen en niet in de keuken hoeft te staan. Er wordt écht voor je gezorgd.

Lijkt dit je heerlijk? Dan raad ik je de volgende 6 accommodaties met table d’hôtes aan:

1. Le Mas d’en Haut (Creuse)

In de landelijke Creuse en tegen de Auvergne aan vind je Le Mas d’en Haut. Een 16e eeuws chateau dat is verbouwd tot een kindvriendelijk vakantiedomein met 3 gîtes (een voor een gezin met 2 kinderen en twee voor een gezin met 3-4 kinderen), 6 safaritenten (gezin met 3-4 kinderen) en een verwarmd zwembad van 50m². Op het terrein is er van alles te beleven voor de jonge gasten. Er zijn boerderijdieren, een boomhut, schommels en heel veel speelgoed voor binnen en buiten. Terwijl de kinderen zich vermaken, geniet jij als ouder van de rust en het uitzicht over de glooiende landerijen.

Table d’hôtes bij Le Mas d’en Haut
De lange gedekte tafels met brocante servies en verse veldbloemen van Le Mas d’en Haut nodigen je uit om aan te schuiven. Alle ouders en kinderen kunnen hier om de dag samen genieten van een huisgemaakt driegangenmenu, veelal Frans of Mediterraans getint en bereid met lokale en biologische producten. De laatste table d’hôtes van de week wordt altijd afgesloten met een disco. Het terras is dan prachtig verlicht met gekleurde lampjes en iedereen heeft zijn mooiste outfit aan. Kortom: de table d’hôtes van Le Mas d’en Haut zul je nooit meer vergeten!

Meer lezen of boeken bij Le Mas d’en Haut? Klik hier!
Le Mas d'en Haut in de Creuse, Frankrijk mooi gedekte tafelMooi gedekte tafel bij Le Mas d'en Haut in de Creuse


2. Domaine La Douce France (Gers, Midi-Pyrenees)

Liefhebbers van glamping moeten bij Domaine La Douce France zijn. Hier verblijf je in een romantisch ingerichte Afrikaanse safarilodge (4-6 personen) of in een ruime gîte (5 personen) die beschikken over alle luxe, comfort en kindvriendelijke voorzieningen. Op het heuvelachtige landgoed van 23 hectare vind je een sfeervolle buitenkeuken, een zwembad met ligbedden, twee privé meren waar je kunt varen en vissen en een eigen bos waar je heerlijk kunt wandelen.

Table d’hôtes bij Domaine La Douce France
Bij Domaine La Douce France kun je 4-5 keer per week terecht voor table d’hôtes in buitenkeuken “De Hangaar”. De eigenaren Chrissy en Ruben bereiden met liefde internationale gerechten, zoals: Mexican Streetfood, Poké Bowls, houtgestookte pizza’s en zelfgemaakte en onweerstaanbare desserts. Meestal worden de gerechten geserveerd als ‘shared dining’, zodat je overal van kunt proeven. De kinderen kunnen kiezen uit een eigen menu of eten mee met de ouders. Ook aan de allerjongste gasten wordt gedacht: tijdens de Ukkie weken in juni maken Chrissy en Ruben verse hapjes voor baby’s en peuters.

Meer lezen of boeken bij Domaine La Douce France? Klik hier!

Domaine La Douce France in de Gers, Midi-Pyrenees, Frankrijk restaurant met barRestaurant La Douce France in de Gers, Midi-Pyrenees

3. Le Cheval Rouge Vacances (Bretagne)

In Bretagne vind je Le Cheval Rouge Vacances, een herenboerderij uit 1880 die is omgebouwd tot 3 ruime en origineel ingerichte gîtes (4-8 personen) en 1 chambre d’hôte (2 personen). Daarnaast vind je op het terrein 8 kampeerplekken en volledig ingerichte tenten (5 personen). Voor de kinderen zijn er allerlei leuke dingen te beleven. Denk aan waterpret in het “Zodiac” zwembad, oestersafari, kanoën op zee, boerderijbezoek, hutten bouwen en een kinderkookcafé. Is het minder lekker weer? In de recreatieruimte kunnen ze ongestoord sjoelen, tafeltennissen en films kijken met elkaar.

Table d’hôtes bij Le Cheval Rouge Vacances
De table d’hôtes van Le Cheval Rouge Vacances staan voor lekker en gezellig tafelen in de boomgaard. Zo wordt er iedere week een driegangenmenu, een barbecue en een pannenkoekenavond georganiseerd. De eigenaren, Chantal en Olivier, bereiden de table d’hôtes met gezonde en biologische producten. De kinderen zitten aan een aparte tafel, zodat ze samen kunnen eten en daarna weer gezellig kunnen spelen. Iedere table d’hôtes wordt afgesloten met een drankje bij het kampvuur. Heb je speciale wensen of allergieën? No worries, bij Le Cheval Rouge Vacances wordt er ook vegetarisch of veganistisch gekookt.

Meer lezen of boeken bij Le Cheval Rouge Vacances? Klik hier

Le Cheval Rouge in Bretagne, Frankrijk lange tafelTable d’hôtes bij Le Cheval Rouge in Bretagne

4. Camping Vallee de Lignac (midden Frankrijk)

Toe aan rust en ruimte? Dan moet je naar Camping Vallee de Lignac, gelegen in natuurpark de Brenne. Je kunt hier verblijven in een gite (4p), een ingerichte vlondertent (7x 5p), een safaritent (8x 5p) of kamperen met je eigen tent of caravan op een van de 8 vrije kampeerplaatsen. Het fijne aan Camping Vallee de Lignac is dat het ruim en overzichtelijk is. Zo kun jij als ouder lekker relaxen terwijl de kinderen zich goed vermaken op het terrein. Er is een zwembad, een speeltuin met klimtorens en glijbaan, touwbruggen, een grote zandbak, trampolines en een kinderboerderij. Kortom: dé plek voor een ontspannen gezinsvakantie.

Table d’hôtes bij Camping Vallee de Lignac
Zes dagen per week ben je welkom op het overdekte terras om lekker, gezellig en relaxed met elkaar te eten. Er worden huisgemaakte pizza’s gebakken (2x per week), heerlijke dagschotels geserveerd (2x per week) en natuurlijk table d’hôtes verzorgd. Tijdens de table d’hôtes geniet je als ouder van een driegangenmenu en de kinderen krijgen een gevarieerd kindermenu. Camping La Vallee de Lignac gebruikt zoveel mogelijk groenten uit eigen moestuin en lokale producten. Je zult versteld staan van de verse en authentieke smaak!

Meer lezen of boeken bij Camping Vallee de Lignac? Klik hier!


Camping Vallee de Lignac in Lignac, Frankrijk Table d' hôtes

Terras bij Camping Vallee de Lignac in natuurpark De Brenne

5. Pyrénées Passions (Midi-Pyrenees)

Aan de voet van de Pyreneeën vind je Pyrénées Passions, omgeven door heuvels en bergen, natuur en schilderachtige dorpjes. Verblijf hier sfeervol in één van de 8 ruime gîtes of 2 houten lodges. Op het terrein van 8000m² zullen je kinderen zich geen moment vervelen. Zo is er een omheind zwembad (12x6 meter), een trampoline, tafeltennistafel en speeltuin waar ze vriendjes kunnen maken. Maar er worden bij Pyrénées Passions ook avontuurlijke outdooractiviteiten georganiseerd, zoals: rafting, paardrijden, parapenten, bergwandelingen en speleologie.


Table d’hôtes bij Pyrénées Passions 
Wie verblijft bij Pyrénées Passions, wordt flink in de watten gelegd. Ontbijt ‘s ochtends in de tuin of maak gebruik van de broodjesservice. Heerlijk wakker worden! Vier keer per week kun je ‘s avonds aanschuiven bij de table d’hôtes, dat varieert van een luxe diner tot een relaxte pizza-avond of barbecue. De jongste gasten krijgen een kinder-culinair menu. Voor de table d’hôtes maakt Pyrénées Passions vooral gebruik van biologische streekproducten en seizoensproducten.

Meer lezen of boeken bij Pyrenees Passions? Klik hier!

Pyrenees Passions in de Midi-Pyrenees, Frankrijk table d'hotesTable d’hôtes bij Pyrénées Passions in de Midi-Pyrenees

6. Domaine La Terrasse (Auvergne)

In de Auvergne, het groene hart van Frankrijk, ligt Domaine La Terrasse. Een kleinschalige en kindvriendelijke accommodatie met als vakantiemotto ‘niks moet en niksen mag’. Verblijf hier in een gîte (2-4p en 4-5p), een pipowagen (4p), een safaritent (2x 4p of 2x 5p) of ga voor een kampeerplek op de gezellige boerencamping. Op het volledig omheinde terrein van Domaine La Terrasse kunnen de jongste gasten zich dag in dag uit vermaken: er is een opzetzwembad, een speeltuin en er zijn boerderijdieren. Zo zijn vakantievriendjes snel gemaakt!

Table d’hôtes bij Domaine La Terrasse
Op de veranda van Domaine La Terrasse wordt er drie keer per week een table d’hôte georganiseerd. Schuif aan en laat je culinair verwennen door de eigenaren met een verrassingsmenu van vier gangen. De table d’hôtes wordt zoveel mogelijk bereid met Mediterraanse invloeden en biologische produkten uit de streek en uit de eigen moestuin. Voor de kinderen serveert Domaine La Terrasse een speciaal kindermenu. Daarnaast worden er huisgemaakte pizza’s gebakken en is er een foodtruck met heerlijke fish & chips.

Meer lezen of boeken bij Domaine La Terrasse? Klik hier!


Domaine La Terrasse in de Auvergne, Frankrijk table d'hotes Bianca RijkenbargKinder table d’hôtes bij Domaine La Terrasse in de Auvergne

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!