5x kindvriendelijke hotels voor een weekendje weg in Nederland met het gezin

Deel via:
20-6-2024 - Corine

Een weekendje weg met het gezin is heerlijk; quality time met elkaar, een welverdiende pauze en nieuwe ervaringen opdoen. Samen verkennen jullie nieuwe plekken en maken jullie mooie herinneringen.

Bilderberg heeft kindvriendelijke familiehotels die perfect zijn voor een of meerdere nachtjes met je gezin en/of familie! Zo bieden de meeste hotels ruime familiekamers of connecting rooms (kamers met een tussendeur) en.kan er altijd een kinderbedje of extra bed worden bijgezet op je hotelkamer. Veel van de hotels hebben kindvriendelijke faciliteiten, er zijn kinderstoelen beschikbaar in de hotelrestaurants, er is een speurtocht door het hotel en bij de meeste hotels kun je (kinder)fietsen en kinderzitjes huren bij de receptie, zodat je op een relaxte manier de omgeving kunt verkennen.

Voor een heerlijk weekendje weg met het gezin vind je hierbij onze persoonlijke top 5 familiehotels met ook nog eens de leukste tips in de omgeving!

Bilderberg - Speulderbos - kinderen en familie 100

KINDVRIENDELIJKE HOTELS OP DE VELUWE


1. Hotel ’t Speulderbos in Garderen

Dit hotel ligt middenin de natuur van de Veluwe en is een echt familiehotel. Zo is er o.a. een fijne speelkamer, een speeltuin, een zwembad, een groot grasveld voor de deur en een squash- en tennisbaan. Restaurant 't Speulderbos verrast je graag met smaakvolle gerechten en biedt ook een kindermenu. In de vakanties en weekenden is hier zelfs een speciaal kinderbuffet! 

2. Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn

Familievriendelijk hotel met gerenoveerde kamers direct naast Paleis Het Loo. In het hotel is een zwembad, er is speelgoed aanwezig en kun je heerlijk dineren in het Kingstreet restaurant.

Tips in de omgeving van de Veluwe:

  • Nationaal Park De Hoge Veluwe: vanuit het hotel ben je meteen in het bos in waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. (Kinder)fietsen en kinderzitjes kun je bij de receptie huren.

  • Julianatoren: een superleuk familiepretpark in Apeldoorn met meer dan 60 attracties en shows. Hét pretpark voor peuters en kleuters.

  • Apenheulin dit prachtige, groene park op de Veluwe kun je bijna 300 apen zien. Waarvan ze in sommige delen zelfs vrij rondlopen. Dit zullen de kinderen niet snel vergeten! 

  • Landgoed Schovenhorst wordt het mooiste geheim van Putten genoemd. Ga hutten bouwen, ravotten en klauteren in het speelbos. Beklim de bostoren en sluit af in de gezellige brasserie. 

  • Klimbos Garderen: Klim en klauter als een ware avonturier tussen de boomtoppen. Verschillende parcoursen bieden uitdaging voor alle leeftijden. Een spannende en sportieve activiteit voor het hele gezin!

Bilderberg - De Keizerskroon - kamer


KINDVRIENDELIJKE HOTELS IN LIMBURG


3. Hotel De Bovenste Molen

Gezellig familiehotel aan de rand van Venlo, net buiten het centrum en verscholen in het groen. Vanuit het hotel loop je zo het uitgestrekte en bijzondere natuurgebied Joamerdal rondom het hotel in. Het hotel heeft een zwembad en in restaurant Woodz geniet je van stoere gerechten met een Bourgondische inslag en een breed assortiment aan speciaalbieren. Hier wordt ook een speciaal kindermenu geserveerd.

Tips in de omgeving van Hotel de Bovense Molen:

  • Toverland: superleuk attractiepark met unieke, verrassende attracties met een vleugje magie. Leuk voor jong en oud!

  • Speelpark Klein Zwitserland: hier kunnen kinderen op ontdekking in het Avonturenbos en Piratenland of spelen in het zwembad.

  • Ballorig: spelen, springen, klimmen, klauteren en kruipen… Kinderen kunnen zich hier volledig uitleven!


4. Kasteel Vaalsbroek in Vaals

Kasteel Vaalsbroek in Vaals is een prachtig gelegen hotel en kasteel op een landgoed van 18 hectare in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap, dichtbij het Drielandenpunt, Maastricht en Aken. Het à la carte restaurant “In de Oude Watermolen”, is vermaard om haar lokale ingrediënten en seizoengebonden gerechten. Ook kun je hier genieten van het overdekte zwembad en er is een parktuin met vijver.

Tips in de omgeving van Kasteel Vaalsbroek:

  • Sprookjesbos Valkenburg: hier ontmoeten fantasie en werkelijkheid elkaar. Ontdek tijdloze sprookjes, leuke attracties en veel speelmogelijkheden.

  • Drielandenpunt in Vaals: hier komen Nederland, Duitsland en België samen. Beklim het uitzichtspunt of ontdek het grootste labyrinth van Europa.

  • GaiaZOO: in deze mooie dierentuin reis je in 1 dag over de hele wereld en ontmoet je bijzondere diersoorten. Een onvergetelijke dag voor groot en klein!

 

Bilderberg - Dessert - Zomer - Aardbeien

KINDVRIENDELIJK HOTEL AAN ZEE


5. Europa Hotel in Scheveningen

Dit prachtige hotel, met recent gerenoveerde kamers, ligt op slechts 198 stappen van het uitgestrekte strand en de Pier van Scheveningen en direct aan de boulevard met het AFAS Circustheater. Het hotel ligt naast Het Zwarte Pad waar het eindeloze strand en duinengebied begint. En wil je wat meer reuring? Dan sta je binnen 10 minuten in hartje Den Haag. Heel leuk met kinderen zijn de speciale Frozen Musical arrangementen die het hotel aanbiedt!

Tips in de omgeving van Europa Hotel Scheveningen:

  • Musical Frozen: bezoek de betoverende Musical Disney's Frozen in het AFAS Circustheater Scheveningen. Ga met Anna en Elsa mee op reis in een verhaal vol fantasie en liefde. Het Europa hotel heeft 3 Frozen Arrangementen voor een magische theaterervaring. En wil je je volledig onderdompelen in de magie van Frozen? Maak je verblijf dan onvergetelijk door te overnachten in de Frozen themakamer!

  • Museon-Omniversum: bij Museon-Omniversum staat de aarde, de mens en een duurzame toekomst centraal. Een toffe en leerzame ervaring voor jong en oud. Beleef een spectaculaire grootbeeldfilm en ontdek alle interactieve exposities, themazalen, labs en activiteiten.

  • Het Apenbos: een speeltuin waar kinderen zich als echte apen kunnen uitleven door te slingeren, klimmen en klauteren. Met houten sculpturen van apen, klimtoestellen, klimnetten en touwladders, is er genoeg te doen om hun energie kwijt te kunnen. 


Je ziet dat deze hotels alles bieden voor een heerlijk weekendje weg met je gezin! Voor zowel ouders als kinderen is het hier genieten. En wat is er nu belangrijker dan aandacht hebben voor elkaar en samen herinneringen maken?
 

BIJZONDERE ARRANGEMENTEN

Je hebt bij Bilderberg de keuze uit diverse arrangementen die ook geschikt zijn voor kinderen. Tot en met 3 jaar verblijven kinderen altijd gratis m.u.v. een extra bedje bijplaatsen.

* Kinderen in de leeftijd 4-11 jaar genieten van 50% voordeel op de arrangementspijs *

Vanaf 12 jaar neem je regulier deel aan het arrangement.

 

Ook een weekendje weg met het gezin? Bekijk hier de bijzondere arrangementen van Bilderberg!

 

Willen jullie op fietsvakantie en eigen fietsen meenemen? Lees dan deze handige tips!
Een vakantie is natuurlijk heerlijk, maar het plannen van een vakantie met kinderen kan nog weleens een uitdaging zijn. Lees snel verder waar je allemaal aan moet denken!
Wil je een avontuurlijke, maar zorgeloze vakantie? Dan zijn er genoeg vakantieparken te ontdekken waar dat mogelijk is met een perfecte mix van avontuur en vertrouwde kwaliteit. Lees snel verder!