Insider tips voor activiteiten tijdens de meivakantie met kinderen

Deel via:
09-3-2020 - Corine

Van de eigenaren die op onze themapagina meivakantie staan, hebben we de leukste insider tips gekregen voor activiteiten tijdens de meivakantie!

1) Ga op waterbeestjes expeditie bij Erfgoed Bossem in Twente

Wil je tijdens de meivakantie graag in Nederland blijven? Doe dan mee aan de waterbeestjes expeditie van Natuurmonumenten bij Erfgoed Bossem op zondag 26 april 2020 en zondag 3 mei 2020. Uitgerust met een zoekkaart, schepnet en waterbakje gaan de kinderen samen met gids Marianne op ontdekkingstocht in de ‘waterbeestjes hotspots’. Aldoende leren de kids van alles over het leven in de poelen rondom de boerderij. Onwijs leuk en leerzaam! En natuurlijk kun je ook logeren bij Erfgoed Bossem.

Erfgoed Bossem in Lattrop, Nederland bij de kikkerpoelDe kikkerpoel bij Erfgoed Bossem in Twente 

De leukste activiteiten voor kinderen tijdens de meivakantie in Frankrijk

Elk jaar weer zien we dat Frankrijk zeer geliefd is onder gezinnen met kinderen. Dat is niet zonder reden, want Frankrijk is van alle markten thuis. Het is niet ver reizen vanuit Nederland, de natuur is er ongerept en prachtig, het eten is er heerlijk en er is veel te zien en beleven voor kinderen. Zo ook in de meivakantie. Zit je eraan te denken om deze meivakantie in Frankrijk door te brengen? Met de hulp van onze vakantieadresjes in Frankrijk hebben we de leukste insider tips tijdens de meivakantie in verschillende regio’s voor je verzameld:

3 tips in de omgeving van de Dordogne 


1) het meer van St. Estephé, waar je heerlijk kunt zwemmen in natuurwater en waar het in de meivakantie nog lekker rustig is.


2) Aquarium du Limousin waar je niet alleen de dieren kunt bekijken, maar waar je ook elke dag mee kunt doen aan activiteiten zoals Touching and learning en Fish feeding. Daarna kunnen jullie gezellig een hapje eten in de Food Hall van Limoge.

3) Een bezoek aan de grotten. Heel leuk is het om met je kinderen de prachtige wereld onder de grond van de Dordogne te verkennen. Zo vind je in de omgeving de grotschilderingen van Lascaux II, de druipsteengrot Gouffre de Padirac en de prehistorische Grottes de Cougnac.

4) Accrobranche Dordogne waar je kunt klimmen in het klimbos met verschillende parcoursen vanaf 3 jaar, buiten lasergamen vanaf 7 jaar en waar je minigolf kunt spelen.

5) Parc Le Bournat, een nagebouwd 19e eeuws dorp dat het leven uit die tijd laat zien. Superleuk! Hier kun je wel een dag onder de pannen zijn.


Onze logeertips in de Dordogne MaziérasCastelwood en Domaine Le Bost.

Le Gouffre de Padirac cave in FrankrijkGrot Gouffre de Padirac in Frankrijk

2 tips in de omgeving van de Auvergne

1) Het klimbos van Parc Écureuils waar je hoog in de bomen een uitdagend parcours aflegt (jullie worden uiteraard veilig gezekerd). De meeste kinderen vinden het geweldig om zelf van boom naar boom te manoeuvreren!

2) Lac des Fades, een aquapark op een groot stuwmeer.

Onze logeertip in Auvergne is: Les 3Etangs.

Les 3 Etangs in de Auvergne, Frankrijk kids op het meer MEIVAKANTIESpelen in het meer van Les 3Etangs

 

2 tips in de omgeving van de Languedoc-Roussillon

1) Grotte de la Salamandre. Je duikt hier letterlijk in de wereld onder grond en het leukste is dat je zelf bepaalt hoe. Je kunt samen met een gids door de grot wandelen, maar je kunt als gezin ook voor de avontuurlijke optie gaan… Wat dacht je van een solovlucht door de grot of samen in de grot abseilen? Dit uitje zullen jullie niet snel vergeten!

2) Klimpark Accroche Aventure. Hier kun je maar liefst 12 verschillende parcoursen afleggen. Deze activiteit is wel voor durfals en snelheidsduivels, want je gaat o.a. over een houten wiebelbrug en van de giant zipline! 

Onze logeertip in Languedoc-Roussillon is terrassencamping La Vallee Verte.

La Vallee Verte in de Gard Languedoc-Roussillon, Frankrijk grotte la salamandreGrotte de la Salamandre - foto: La Vallee Verte

2 tips in de omgeving van de Midi-Pyrénées

1) Het kasteel van Bonaguil. In deze burcht, waan je je echt in de riddertijd.

2) Montcuq voor een ontspannen dagje aan het water. Je vindt hier een prachtig meer met een zandstrand. Terwijl de kinderen zich goed vermaken in het water, kun jij als ouder lekker relaxen.

Onze logeertip in Midi-Pyrénées is Manoir Hans & Lot. 

Kasteel van Bonaguil in FrankrijkKasteel van Bonaguil in Frankrijk

Op de speciale meivakantie-pagina vind je alle leuke vakantieadresjes voor de meivakantie!

Casita Travel bestaat uit een gepassioneerd team met een goed gevoel voor de juiste vakantieplekjes in Zuid Europa. Lees het interview met oprichtster Monique.
Wij vinden het als gezin het allerleukst om op verschillende plekken te bivakkeren tijdens onze zomervakantie; je vakantie lijkt daardoor veel langer! Lees over onze roadtrip door Toscane! En een uitstapje in Cinque Terre...
Met je gezin naar Le Marche in Italië? Charme delle Marche heeft kleinschalige, mooie en unieke verblijven in het zuiden van deze mooie streek. Lees het interview met Petra.