Avontuurlijke gezinsrondreis door Kroatië

Puur Kroatië

Deel via:

Avontuurlijke gezinsrondreis door Kroatië HIGHLIGHTS

Kroatië
  • 14 overnachtingen bij kleinschalige adresjes
  • eiland Krk
  • Nationaal Park Plitvice
  • universiteitsstad Zadar 
  • Nationaal Park Kornati
  • Zrmanja kloof
  • Istrië

Boek deze reis o.v.v. code PK3040P23 en je ontvangt een reisboek van National Geographic over Kroatië van 320 pagina’s cadeau. 

Avontuurlijke gezinsrondreis door Kroatië

Leeftijd vanaf: 8 jaar

Reisduur: 15 dagen

Prijs: Vanaf €4000 voor 2 vw-en en 2 kids tot 2 jaar

Highlights:

De watervallen van Nationaal Park Plitvice, Krk en Zadar

Beschrijving:

Deze beleefreis, goed te doen met kinderen, dompelt je onder in het kleine Italië zoals Istrië ook wel wordt genoemd. Naast ontdekken en op pad gaan is er genoeg tijd om lekker te luieren en te lezen. Spreekt deze afwisseling jou ook aan? Vier verschillende regio’s met prachtige natuur.

DE OVERNACHTINGSADRESJES
Vanwege het concept van Puur Kroatië: "Kroatië Small&Friendly" en weg van overtoerisme, zijn de plekken waar je verblijft kleinschalig en weg van de grote vakantieparken en toeristenresorts. Anders gezegd; tijdens je reis met Puur Kroatië slaap je zoveel mogelijk in kleine en fijne accommodaties. Aan de ene kant zijn dit authentieke, klassieke vakantieverblijven. Aan de andere kant eigentijdse, moderne en trendy vakantieadresjes. Daarnaast zijn het accommodaties waar (eerdere) reizigers enthousiast over zijn en die goede reviews krijgen.

De overnachtingsadresjes worden zorgvuldig geselecteerd. Er wordt vooral gekeken naar de juiste combinatie van sfeer en ligging. Maar ook naar: comfort, hygiëne, vriendelijkheid en natuurlijk servicegerichtheid. Daar komt nog bij dat ze regelmatig door Puur Kroatië worden bezocht.

PROGRAMMA:

Dag 1 – 5 (ca. 1380 km vanaf Utrecht of vliegen op Rijeka, Pula of Zagreb)
Allereerst aankomst op eiland Krk, ook wel het ‘Gouden eiland’ genoemd en niet onterecht. Stel je eens voor: het zachte geruis van de pijnbomen...een vogel ver weg..haal nu diep adem en geniet van de heerlijke zeelucht gecombineerd met zoete bloemengeuren. En als je dan je ogen weer geopend hebt en gewend bent aan de felle zon, verbaas je dan over het eindeloze uitzicht over zee. je kunt hier geweldig snorkelen, duiken en leuke uitstapjes maken.

Dag 5 – 6 (ca. 136 km)
Nadat je eiland Krk achter je hebt gelaten rij je richting Nationaal Park Plitvice. Tijdens je bezoek aan de meest indrukwekkende natuur van Europa zul je versteld staan. Niet alleen vanwege de watervallen maar ook de meren en bossen. Als je op vakantie gaat naar Kroatië, dan kun je eigenlijk niet om Plitvice heen. Daarom biedt Puur Kroatië jullie een overnachting nabij Nationaal Park Plitvice aan zodat je hier vandaan het park op de meer rustige momenten kunt bezoeken. Wel zo fijn toch?

Dag 6 – 10 (ca. 391 km)
Vervolgens bezoek je een favoriete regio van Kroatië, namelijk: Noord-Dalmatië. Je kunt deze dagen de indrukwekkende universiteitsstad Zadar bezoeken. Op de mooie pleinen en in de vele steegjes bevinden zich veel terrassen. Vanuit de regio Zadar kun je Nationaal Park Kornati bezoeken of bijvoorbeeld de Zrmanja kloof. Alle tips ontvang je bij je reisbescheiden.

Dag 10 – 15 (ca. 383 km)
Tot slot de regio Istrië. Op dit schiereiland vind je prachtige plekjes. Vooral in het onontdekte binnenland. Istrië bestaat gelukkig uit meer dan alleen grote toeristencomplexen in plaatsen als Porec, Umag, Novigrad, Medulin en Fazana!

Het Italië van toen.
Het is de grootste groene oase aan de noordelijke Adria en omgeven door een kristalheldere zee. Aan de kust liggen mediterrane stadjes en in het groene binnenland liggen vele cultuurhistorische pareltjes, zoals dorpjes op glooiende heuvels met een prachtig uitzicht op de omgeving. Van Istrië wordt ook gezegd dat het doet denken aan hoe Italië vroeger was, zonder massatoerisme.

INBEGREPEN
- 14 overnachtingen
- entreebewijzen voor Nationaal Park Plitvice
- kanotocht Zrmanja rivier
- energiekosten
- eindschoonmaak tenzij anders aangegeven

Puur Kroatie rondreis Kroatie kaartje Avontuurlijke gezinsrondreis door Kroatië 30pluskids kaart
Reisduur: 17 dagen
Prijs: Vanaf €1187 p.p.
Highlights: o.a. Nationaal Park Plitvice en de 3 eilanden tour in regio Trogir
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Split, Zadar, Trogir, het eiland Brač, Plitvice Meren en de kust van Istrië
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: o.a. Split, Zadar, Trogir, het eiland Brač, Plitvice Meren en de kust van Istrië
Reisduur: 17 dagen
Prijs: Vanaf €1187 p.p.
Highlights: o.a. Nationaal Park Plitvice en de 3 eilanden tour in regio Trogir
Reisduur: 15 dagen
Prijs: Vanaf €4000 voor 2 vw-en en 2 kids tot 2 jaar
Highlights: De watervallen van Nationaal Park Plitvice, Krk en Zadar