Rondreis Calabrië & Strand

Enotria Travel

Deel via:

Rondreis Calabrië & Strand HIGHLIGHTS

Italië

15-daagse individuele rondreis met je kinderen door onontdekt Calabrië in Zuid-Italië.

  • verblijf in 2 agriturismo's/B&B met zwembad in de bergen/op platteland
  • verblijf in 3-kmr appartement met zwembad aan de kust  
  • raften op de rivier de Lao
  • canyoning 
  • MTB excursie
  • hiking excursie "7 watervallen" 
  • bezoek oude stadjes
  • relaxen aan de idyllische kust van Capo Vaticano
  • dagtocht Eolische eilanden
Rondreis Calabrië & Strand

Reisduur: 15 dagen

Highlights:

Verblijf in 3 agriturismo's met zwembad, raften op de rivier de Lao, idyllische kust van Capo Vaticano

Beschrijving:

Een 15-daagse rondreis met je kinderen door Calabrië in Zuid-Italië is fantastisch! De eerste week maak je een korte rondreis langs 2 agriturismo's. De tweede week verblijf je in een vakantiehuisje aan de schitterende kust van Capo Vaticano. De enorme diversiteit in natuur en cultuur zullen je verrassen en versteld doen staan. Je bent getuige van het hedendaagse leven dat nog altijd is verweven met het verleden. De bewoners zullen jullie met open armen ontvangen en kennis laten maken met de gastronomie en de gastvrijheid van het zuiden.

Dag 1 - 4 Calabrië / Noord
Na aankomst op het vliegveld rijden jullie richting het bergachtige noorden van Calabrië. Jullie verblijven in een accommodatie op korte rijafstand van de rivier de Lao en het Nationaal Park Il Pollino, het grootste Nationale Park van Zuid-Italië. Hier verblijven jullie de eerste 3 nachten. Het volgende is inbegrepen in jullie verblijf:

- 3 overnachtingen inclusief ontbijt, in een 3- of 4-persoonskamer (of 2x 2-pk).
- 1 diner bij de accommodatie, op de dag van aankomst.
- Canyoning excursie in het Parco Nazionale del Pollino (N.B.: voor deze excursie geldt een minimum leeftijd, we kunnen een alternatieve excursie bieden voor jongere kinderen)
- Mountainbiking excursie Laino Borgo

Tijdens jullie verblijf kunnen jullie ook andere dingen ondernemen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld paragliden of wandelen. Of jullie kunnen boeiende plaatsen bezoeken; zoals Morano Calabro en Altomonte, de archeologische opgravingen bij Sibari, of Civita en de andere Albanese dorpjes.

Dag 4 - 5 Calabrië / Noord
Op dag 4 van jullie actieve rondreis in Zuid-Italië beginnen jullie aan het 2-daagse rafting avontuur RAFTING EXPEDITION. De nacht zullen jullie doorbrengen in een tent langs de rivier de Lao. Het volgende is inbegrepen in jullie verblijf:
- Rafting avontuur RAFTING EXPEDITION op de rivier de Lao

Dag 5 - 8 Calabrië / Zuidoost
Op dag 5 van jullie actieve rondreis in Zuid-Italië rijden jullie naar het zuidoosten van Calabrië, waar jullie 3 nachten verblijven bij een Agriturismo. Het volgende is inbegrepen in jullie verblijf:

- 3 overnachtingen inclusief ontbijt, in een 3- of 4-persoonskamer of 2x 2-persoonskamer.
- 1 diner in een agriturismo.
- Excursie langs rivier "de 7 watervallen".

Vanaf de Agriturismo kunnen jullie zelf ook leuke dingen ondernemen. Jullie hebben vrije tijd om zelf deze omgeving, rijk aan geschiedenis en cultuur, te ontdekken. Bijvoorbeeld een bezoek aan het middeleeuwse stadje Gerace, het Nationale Park Aspromonte met bergen tot bijna 2000 meter, Stilo met zijn beroemde Byzantijnse kerkje ("la Cattolica"), of de watervallen van Marmarico bij Bivongi.

Dag 8 - 15 Calabrië / Tropea
Na een week actief te zijn geweest is het nu tijd voor de kust! Jullie maken de oversteek naar het westen van Calabrië, naar de idyllische kust van Capo Vaticano, vlakbij het antieke stadje Tropea. Jullie kunnen hier een week genieten en uitrusten in de ruim opgezette Agriturismo Ninea. Op deze kindvriendelijke accommodatie kunnen jullie heerlijk bijkomen en genieten van rust, zee, strand, zon en gastronomie!
Ook hier kunnen jullie weer leuke dingen ondernemen! Een aantal aanraders: de pittoreske plaats Pizzo, de prachtige strandjes en baaien van Capo Vaticano, Reggio Calabria en zijn museum met de bronzen van Riace, een boot huren, het vissersdorpje Scilla, een duik- of zeilcursus volgen, een dagtocht naar de Eolische eilanden.

Enotria Travel Rondreis Calabrie, Italie kaartje Rondreis Calabrië & Strand 30pluskids kaart
Reisduur:
Prijs:
Highlights:
Reisduur: 15 dagen
Prijs:
Highlights: O.a. Florence, Napels, de sassi van Matera en de trulli van Alberobello
Reisduur:
Prijs:
Highlights:
Reisduur:
Prijs:
Highlights: