Casa nell'antico baglio

opSicilie.nl

Deel via:

Casa nell'antico baglio HIGHLIGHTS

Italië

Vakantiewoning voor 4p in het kustplaatsje Balestrate die onderdeel uitmaakt van een kleine baglio op het platteland van Balestrate. Dit is een typisch Siciliaanse constructie, waarbij een woning of een groep huizen in een vierkant is gebouwd, met één enkele toegangspoort.

Casa nell'antico baglio

Beschrijving:

Echt Siciliaans op vakantie? Dat kan in de unieke Casa nell'antico baglio in het kustplaatsje Balestrate. Deze vakantiewoning maakt onderdeel uit van een kleine baglio op het platteland van Balestrate. Dit is een typisch Siciliaanse constructie, waarbij een woning of een groep huizen in een vierkant is gebouwd, met één enkele toegangspoort.

Je komt aanrijden op een landweggetje dat naar de baglio leidt. Via de toegangspoort kom je op het binnenpleintje, dat gedomineerd wordt door bloemen en een centraal geplaatste, grote boom.

Via twee openslaande deuren kom je in de woonkamer van Casa nell'antico baglio. De muren van de vakantiewoning zijn meer dan een meter dik, zodat het er op warme dagen binnen heerlijk koel is. Hier staan twee bankstellen om de met een lokale steensoort handgemaakte open haard. Deze haard maakt de woonkamer erg gezellig, maar zorgt uiteraard ook voor een adequate verwarming op frissere dagen. De vakantiewoning was vroeger een schapen- en geitenstal waar de herders ook hun verse ricotta en peccorino (kaas) maakten. Bij de renovatie van de woning is de grote, karakteristieke boog bewaard gebleven. Deze vormt nu een afscheiding tussen de woonkamer en de boerenkeuken. Hier vind je o.a. een ronde eetkamertafel, een groot gasfornuis en een houtoven.

Vanuit de keuken kun je naar de badkamer met (ruime) douche, toilet en bidet. Via een trappetje kom je uit op het ruime terras, waar je heerlijk kunt eten of in de zon kunt zitten. Je hebt er uitzicht over het boerenlandschap met fruit- en olijfbomen.

Je bereikt de eerste slaapkamer via de wenteltrap. Deze kamer bevindt zich naast de grote boog en is bewust open gehouden (zie foto's). Via een smal gangetje, waar ook een tweede toilet is geplaatst, kom je uit in de tweede slaapkamer van de vakantiewoning met uitzicht over de sinaasappel- en olijfbomen.

De baglio bevindt zich in een heerlijk rustige omgeving, maar is toch snel en gemakkelijk te bereiken vanaf de afslag Balestrate (A29).

Deze vakantiewoning is voorzien van:
WiFi, LCD TV, DVD-speler, radio, CD- en MP3-speler, airconditioning, wasmachine en magnetron.